23 iulie 2024, 8:44

Despre perfecționism și adolescență

Trăim într-o epocă în care mult prea mulți tineri sunt supuși cerințelor de a fi perfecți sau trăiesc nevoia de a fi perfecți. Este periculos perfecționismul pentru copii și adolescenți? Cartea de față prezintă o sinteză a studiilor de ultimă oră privind perfecționismul la copii și adolescenți și este structurată în trei secțiuni.

Prima parte introduce perfecționismul ca un construct multifațetat și include un capitol despre evaluarea perfecționismului. Partea a doua examinează perfecționismul din perspectiva dezvoltării sale, incluzând aici modul în care acesta este exprimat și trăit în contexte școlare și sociale. Partea a treia se focalizează pe zona clinică, examinând costurile de adaptare pe care le presupune perfecționismul, și propune o serie de abordări vizând reducerea perfecționismului și a caracterului distructiv al acestuia. Informațiile din acest volum vor fi utile atât psihologilor și profesorilor, cât și părinților care doresc să afle cum să-și ajute copiii să supraviețuiască și să trăiască o viață bună, cu toată presiunea de a fi perfecți.

Gordon L. Flett este profesor în Departamentul de Psihologie al Universității York din Toronto, Canada și este cercetător în domeniul personalității și sănătății mentale. Dr. Flett este cunoscut mai ales pentru contribuțiile sale importante în studierea și teoretizarea rolului perfecționismului în psihopatologie.

Paul L. Hewitt 
este profesor în Departamentul de Psihologie al Universității din Columbia Britanică. Cercetările sale se concentrează mai cu seamă asupra vulnerabilităților de personalitate și asupra dificultăților psihologice pe care acestea le provoacă la adulți, adolescenți și copii. Dr. Hewitt a publicat peste 300 de studii, cărți și capitole despre perfecționism, psihopatologie și psihoterapie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol