21 mai 2022, 13:15

Despre polenul crud și beneficiile pentru organism

Polen crud de albine este un produs care se comercializează deshidratat, sub formă de granule care concentrează celulele reproducătoare masculine ale plantelor.

Pe lângă proprietățile nutriționale, o linguriță pe polen crud proaspăt pe zi are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este considerat o comoară nutritivă, încărcată cu minerale, vitamine și enzime.

Polenul crud este din ce în ce mai folosit pentru combaterea diferitelor procese în ceea ce privește sănătatea organismului nostru, însă înainte de a discuta despre beneficiile sale, să aflăm ce este polenul de albine.

Ce este polenul de albine

Este un produs pe care albinele îl colectează din plante. Atunci când culeg polenul, albinele îl amestecă cu nectarul lor. Mai apoi, îl țîn în fagure și se acoperă cu miere și ceară, dând naștere unui fel de fermentație, care deservește ulterior drept hrană albinelor. Datorită acestui proces de fermentare, proprietățile nutriționale ale polenului devin și mai bune, dând naștere la boabe ce conțin flavonoide, aminoacizi, vitamine, lipide și multe altele.

Beneficiile asupra sănătății ale polenului crud de albine

Concentrația de micronutrienși semnificativi face din polen un produs extraordinar oferit de albine:

Este un mare aliat împotriva proceselor de anxietate și depresie;

Are funcția de energizare, fiind un restaurator natural de energie;

Ajută la întărirea sistemului imunitar;

Contribuie la tratarea problemelor menstruale sau tulburări legate de menopauză;

Ajută la controlul nivelului de colesterol;

Ajută la creșterea nivelului de concentrare și stimulează memoria, ideal pentru persoanele în vârstă;

Cum se consumă polenul crud de albine

Înainte de a consuma polen crud poliflor este recomandat să consultați medicul în prealabil, pentru a vă oferi cele mai bune îndrumări. În cazul persoanelor alergice, acest produs nu este recomandat. Obiectivul este să profităm la maxim de proprietățile și beneficiile sale, fără reacții adverse.

Ca orice alt produs, chiar dacă este natural, nu trebuie să abuzăm de consumul acestuia, ci consumul trebuie adaptat în funcție de nevoie. De exemplu, un adult poate ingera până la trei lingurițe mici pe zi de polen crud, însă copiii pot consuma doar 1 sau maxim 2 lingurițe pe zi.

Se recomandă o linguriță dimineață și o linguriță seara, timp de aproximativ o lună, pentru combaterea anemiei și lipsa poftei de mâncare.

Cel mai frecvent este consumul de polen pe stomacul gol, deși se poate consuma și cu iaurt sau infuzie. Pentru a păstra toate proprietarile polenului, se recomandă a se consuma diluat în apă și să-l lași să stea câteva ore. Astfel, va fi mai bine absorbit de organism.

Mai multe pe www.honey-land.net.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol