19 septembrie 2020, 15:26

Destin spectaculos pentru fiica lui Lucian Blaga

Dorli Blaga, fiica poetului, diplomatului și filosofului Lucian Blaga, a devenit cetățean de onoare al municipiului Sebeș, titlu conferit în deschiderea oficială a zilelor orașului.

Consiliul Local al municipiului Sebeș a aprobat în unanimitate pe data de 7 august, proiectul de hotărâre prin care s-a propus acordarea titlului de cetățean de onoare fiicei lui Lucian Blaga, Dorli Blaga, drept recunoștință pentru eforturile constante de recuperare și conservare a operei tatălui său, născut la Lancrăm, lângă municipiul Sebeș, potrivit Agerpres.ro.

Dorli Blaga și-a dedicat întreaga viață administrării și valorificării patrimoniului filozofic și literar lăsat de tatăl său, Lucian Blaga, orientându-și totodată eforturile către editarea și publicarea operei acestuia. Dorli Blaga este autoarea volumului de memorii intitulat “Tatăl meu, Lucian Blaga”.

Lucian Blaga s-a născut la Lancrăm, lângă Sebeș, pe data de 9 mai 1895, și a murit la Cluj-Napoca, pe data de 6 mai 1961. El a fost înmormântat în satul său natal în ziua în care ar fi trebuit să împlinească vârsta de 66 de ani.

[Sursă imagine: gandul.info]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.