Site icon Editia de Dimineata

Destinații potrivite pentru Valentine’s Day

Ziua Îndrăgostiților se apropie rapid (14 februarie), așa că merită să te gândeşti deja unde vrei să o petreci anul acesta. O croazieră cu cină pe Dunăre, o vizită la Banca Dragostei sau un bal mascat la Veneția? Fă-ţi timp să citeşti sugestiile noastre. Iată cinci destinaţii romantice.

Banská Štiavnica, Banca Dragostei

Aflat în Slovacia, Banská Štiavnica (cunoscut și ca Orașul de Argint) este un oraș fermecător situat în mijlocul unui vulcan stins. Aici vei găsi prima bancă a dragostei din lume, compusă din mii de cutii mici, asemănătoare cărților, care, împreună, formează rândurile celui mai lung poem de dragoste din lume, „Marina” de Andrej Sládkovič, publicat în 1846. Poezia descrie povestea adevărată a dragostei neîmplinite dintre Marina și Andrej. Banská Štiavnica este considerat cel mai romantic oraș din Slovacia și este adesea comparat cu orașul italian Verona. Îndrăgostiţi din întreaga lume vin la Banca dragostei pentru a face un depozit (să depună ceva) care să amintească de iubirea lor (o fotografie sau biletele de cinema de la prima întâlnire, de exemplu). Amintirea este aşezată într-o cutie în miniatură și ascunsă într-unul dintre sutele de mini rafturi.

Veneția, celebrele carnavaluri

Construit pe 180 de insule conectate prin peste 400 de poduri, Veneția este un oraș pe care nu-l vei explora cu mașina, dar poţi lua oricând barca. Aici nu vei găsi case obişnuite, ci palate şi un stil arhitectural pe care nu-l vei mai vedea nicăieri. Mergeţi la unul dintre multele baluri mascate (între 12 februarie – 1 martie 2022), plimbaţi-vă pe străzile ȋncărcate de istorie, nu rataţi Podul Rialto, Piața San Marco și Podul Suspinelor. În plus, mergeţi într-o plimbare uşoară cu gondola, probabil cel mai bun mod de a explora acest oraș uimitor.

Lisabona, cele șapte coline

Peisaje pitorești care se văd cel mai bine din multele puncte de belvedere situate extraordinar, cu un pahar de vin în mână. O plimbare uşoară la apus pe râul Tejo. O plimbare prin Sintra, presărată cu castele și palate de basm (nu trebuie să ratezi Palatul Pena, reședința Quinta da Regaleira și Castelul Maurilor, cu o vedere magnifică asupra Oceanului Atlantic), sau Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, care se pare că este un loc ideal pentru cererile în căsătorie.

Viena, orașul muzicii

Orașul în sine este un muzeu plin de străzi, clădiri și cafenele frumoase. Puteți să mergeţi într-o croazieră cu cină specială de Ziua Îndrăgostiților pe Dunăre, să vedeţi interiorul și grădinile Palatului Schönbrunn, să mâncaţi celebrul tort în cafeneaua Sacher, să vizitaţi unul dintre cele peste o sută de muzee, să patinaţi pe cel mai romantic patinoar din Europa, aflat chiar lângă primărie, sau să mergeţi la unul dintre concertele de Ziua Îndrăgostiților care au loc în oraș.

Dolomiți, munți și centre de spa

Dolomiții italieni, cunoscuți și ca „Munții Palizi”, reprezintă o destinație perfectă dacă iubiţi natura, peisajele montane și sporturile de iarnă. Aici vă așteaptă nenumărate pârtii de schi și trasee montane (vă recomandăm stațiunile de schi Kronplatz, Cortina d’Ampezzo și Val di Fiemme). După o zi plină de activităţi, trebuie neapărat să vă relaxaţi într-una dintre stațiunile balneare pentru care zona este renumită. Puteți, de exemplu, să luați micul dejun în piscina încălzită în aer liber sau să mergeți la o plimbare cu alpacalele.


Citește și:
Harta destinațiilor pentru un city-break romantic de Valentine’s Day


Sursa; foto: Esky

Exit mobile version