1 martie 2024, 15:56

Dezastru la Shanghai. Cenzura chineză încearcă să blocheze un videoclip viral care arată consecințele dramatice ale lockdownului. „Nu a mai mâncat de zile întregi”

De cinci săptămâni Shanghai este sub un lockdown strict. Un clip în care cetățenii se plâng de lipsa unor produse de bază a avut multiple încercări de eliminare, dar tocmai acest lucru a făcut ca el să devină viral, scrie BBC.

„Nu am mai mâncat de zile întregi”, se aude o persoană care pare să implore după mâncare. „Acest virus nu ne poate ucide. Foametea însă, poate s-o facă”, spune o alt persoană.

Videoclipul, intitulat The Voice of April, a fost distribuit masiv pe popularele platforme chineze Weibo şi WeChat.

Critica publică a politicilor guvernamentale este rară în China, dar în ultimele câteva săptămâni unii rezidenţi din Shanghai au postat plângeri pe site-urile de socializare cu privire la condiţiile proaste în care erau ţinuţi.

Pe multe dintre ușile apartamentelor au fost montate alarme, pentru a suna în momentul în care locuitorii ar vrea să le părăsească. Cei bolanvi sunt luați cu forța și duși în spitale, pentru ca locuințele să fie dezinfectate. Ajunși la spital ei dau de altă problemă, pentru că nici acolo organizarea nu e prea grozavă.

În clip, o femeie poate fi auzită plângându-se că „nici tavanul nu este încă terminat” la un spital temporar în care era internată.

„Odată ce am ajuns, toată lumea s-a luptat pentru a obține o pătură şi un pat”, a spus ea.

Citește și

Imagini de coșmar în Shanghai. Închiși de două săptămâni în case, oamenii urlă pe la ferestre (VIDEO)

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol