20 iunie 2024, 2:50

Dezinfectant de lux. Mai multe branduri au deschis o linie specială de producție pentru produse antiseptice

Pandemia de coronavirus a schimbat linia de producție a unor mărci ce fabrică, în mod nomral, parfumuri sau produse cosmetice. Astfel, un celebru grup ce deține cele mai importante branduri de lux ale lumii precum Moet & Chandon, Dom Perignon sau Veuve Clicquot, dar și casele de modă Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, FENTY, Marc Jacobs, Celine, a anunțat că va deschide o linie specială de manufacturare a gelului dezinfectant de mâini.

De la începutul acestei săptămâni fabricile care produc parfumuri pentru Christian Dior sau Givenchy au început să producă geluri dezinfectante, anunță Elle.ro. 

Dezinfectantul va fi distribuit gratuit autorităților franceze, dar și către cel mai mare sistem de spitale publice din Europa Assistance Publique-Hôpitaux de Paris.

„Prin intermediul acestei inițiative, LVMH intenționează să diminueze riscul dispariției produsului în Franța și să încurajeze un număr mai mare de oameni să acționeze corect spre a se proteja de răspândirea virusului. Grupul de bunuri de lux LVMH va continua să își onoreze acest angajament pentru cât timp va fi necesar, în contact cu autoritățile de sănătate din Franța”, se arată în comunicatul companiei, potrivit Elle.ro. 

Recent și Franța a anunțat închiderea mai multor artere ale economiei, rămânând deschide doar magazinele care vând produse esențiale, farmaciile și restaurantele.

Astfel, grupul LVMH a dispus convertirea a trei dintre laboratoarele sale de parfumerie pentru a putea produce dezinfectant, anunțând că vor produce, în fază incipientă, 12 tone de gel.

Compania s-a referit în comunicarea sa la convertirea a trei dintre laboratoarele sale de parfumerie pentru a putea produce dezinfectant – este vorba despre fabricile unde se fac parfumurile Guerlain, Dior și Givenchy. Primele livrări de dezinfectant ar urma să aibă loc, conform Forbes, imediat, iar LVMH a anunțat că va produce inițial 12 tone de gel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol