15 decembrie 2023, 10:41

DHL angajează în Germania curieri din România și Polonia cu un salariu de 16 euro pe oră

Grupul DHL are nevoie urgentă de mână de lucru suplimentară în cadrul serviciilor sale asigurate de Deutsche Post pentru perioada Crăciunului, când sunt așteptate unsprezece milioane de livrări de colete pe zi. Din acest motiv, angajează mii de livratori pe care dorește să-i recruteze în special din România și Polonia, dar și din Germania.

Vânzările și profiturile la Deutsche Post și DHL se prăbușesc din cauza economiei globale care dă semne de slăbiciune. Pentru a gestiona cel puțin cu succes viitoarea afacere de Crăciun, grupul recrutează acum livratori în Polonia și România, scrie cotidianul Die Welt.

Pentru lunile noiembrie și decembrie, serviciul poștal se așteaptă ca volumele de colete să crească din nou, în ciuda reticenței germanilor de a cumpăra. Compania se așteaptă la vânzări semnificativ mai mici în acest an.

Asociația Federală de E-Commerce și Comandă prin Poștă în Germania vorbește în prezent despre o „frecvență ridicată continuă a comenzilor, deși pentru sume mai mici”. Potrivit acesteia, unul din trei clienți cumpără dintr-un magazin online mai mult de o dată pe săptămână. Numărul de colete este în creștere, dar vânzările din spatele lor sunt în scădere. Filiala poștală DHL este de departe cel mai mare serviciu de colete pentru aceste comenzi.

Pentru a duce aceste colete la ușa cumpărătorilor, DHL angajează pentru Deutsche Post aproximativ 10.000 de lucrători suplimentari și închiriază circa 9.000 de camionete pentru propriul parc de vehicule.

Grupul caută permanent personal în acest domeniu și urmărește diverse abordări. De exemplu, sub motto-ul „Colegii recrutează colegi”, în unele regiuni angajații primesc 600-700 de euro brut pentru găsirea unui viitor coleg care „se încadrează bine în echipă”.

Banii sunt plătiți în două rate, la patru săptămâni după ce noul candidat începe să lucreze și apoi din nou după alte cinci luni. În unele zone, compania plătește 1.000 de euro pentru o nouă angajare reușită. Într-o zi lucrătoare medie, serviciul livrează 6,2 milioane de colete la ușă. Grupul are 156.500 de angajați care sortează și livrează scrisori și colete.

Odată cu creșterea volumului de colete, Deutsche Post dorește să compenseze scăderea livrărilor de scrisori. Conform propriilor informații, grupul a livrat cu șase procente mai puține scrisori în al treilea trimestru al anului 2023 decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Scăderea numărului scrisorilor publicitare, inflația, reticența la cumpărare și digitalizarea sunt invocate drept motive. În schimb, volumul de colete a crescut cu cinci procente în perioada respectivă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol