21 mai 2024, 1:23

Dialoguri pe bune: „Care mai e treaba cu sexul?”

O nouă întâlnire din seria de dialoguri pe bune: LA LIBER – discuții despre chestii despre care nu discutăm, cu Alex Tocilescu la Teatrul Masca: „Care mai e treaba cu sexul?”

Joi, 25 aprilie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) cea de-a șaptea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Care mai e treaba cu sexul?”.

În cadrul Stagiunii 2023-2024: „Să vorbim pe bune despre noi”, Teatrul Masca lansează o invitație deschisă către public în vederea participării – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la o serie de dezbateri performative, sincere și pe bune, despre teme de actualitate și provocatoare.

Primul sezon „La liber” îl are ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru această stagiune.

Tocilescu afirmă că ideea acestor întâlniri nu este să identificăm un adevăr absolut care să ne lumineze pe toți, ci, din contră, să reușim să comunicăm despre lucruri pe care nu reușim să le articulăm în mod normal, să ne punem întrebări unii altora, să schimbăm idei și să plecăm cu niște neclarități în cap.

Educație sexuală

Joi, pe 25 aprilie, abordăm Care mai e treaba cu sexul?, de la necesitatea educației sexuale, pudicitatea și inhibarea, până la felul în care noi, ca societate, percepem aceste lucruri.

 „Surpriză: sexul și sexualitatea și dragostea și senzualitatea nu-s chestii de care ai parte doar la 18-25 ani: ele continuă să existe și după aia, doar că nu mai vorbește nimeni despre ele. Credem că-s tabu în școli și ne irităm, dar devin și mai tabu odată cu înaintarea în vârstă; sex la 45, 50, 60 de ani? Doamne ferește să zică cineva ceva despre el! Faci și altfel de sex decât ăla în pat cu partenerul sau partenera – sau ai chiar fantezii cam ca alea descrise în articolele din Vice? Ești pervers! Te excită să-ți expui corpul? Exhibiționism! Poliamorism? OMG! Facem noi ăștia mai în vârstă pe deștepții, dar știm la fel de puține despre sex ca elevii care n-au parte de educație sexuală pentru că ne e rușine nouă, adulților, să o cerem în numele lor”, propune noul subiect de dezbatere Alex Tocilescu.

Alături de acesta și de dumneavoastră, vor participa la discuție invitatele: Oana Maria Zaharia (artistă, activistă feministă și pentru drepturile LGBTQIA, traducătoare, autoare), The Kitty Rea (sexolog, specializată pe zona de sexualitate alternativă), Ioana Pelehatăi (jurnalist, Scena 9).

Bilete

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:

– email la [email protected];

– completarea formularului de pe www.masca.ro (pagina evenimentului);

– direct la casa de bilete a Teatrului Masca.

Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.

Până acum, întâlnirile „La liber” au abordat următoarele teme: ,,În orașul ăsta nimănui nu-i pasă de oameni”, „Cu atâta corectitudine politică nu mai poți să faci nicio artă”, „Suntem cel mai mișto popor nașpa” „With a little help from my friends”, „Scandal în teatru” și „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol