Site icon Editia de Dimineata

Dictatorii fac lucruri trăsnite. Belarus lansează primul său computer, fabricat la uzina de televizoare Horizon. “Puteți să îl atingeți”

Mândrie peste măsură în Belarus, unde Lukașenko a arătat primul calculator produs în țara sa. La fabrica de televizoare.

„Am făcut o solicitare specială ca acest produs să fie adus la întâlnirea noastră de astăzi. Acesta este primul computer. Numărul unu! – pe care oamenii noștri isteți mi l-au făcut cadou”, subliniază el.

Lukașenko a spus că 12% dintre piese sunt autohtone, iar restul au fost aduse din străinătate din colaborări cu țări terțe, dar că intenționează că până la sfârșitul anului circa 30% dintre piese să fie făcute în Belarus.

„Dar ce e important este simplul fapt că el există. Puteți veni să îl atingeți mai târziu”, dă asigurări Aleksandr Lukașenko.

„Dacă nu vi s-ar fi spus că el a fost creat la fabrica noastră de televizoare Horizon, atingându-l nu ați fi zis că e produs în Belarus. Asta ne spune că avem potențial enorm”, conchide acesta.

Lukașenko nu a dat alte detalii privitoare la capacitatea laptopului: posibil ca acesta să nu fi avut o configurație prea strălucită, altfel nu ar fi pierdut prilejul să se laude cu acest lucru.

Citește și

No, abia ăsta-i bai! Taiwanul interzice exporturile de procesoare peste 25 MHz către Rusia și Belarus

Exit mobile version