9 decembrie 2023, 11:29

Dicționarul englez Collins numește „Inteligenţa Artificială” drept cuvântul anului

Dicţionarul englez Collins, publicat în Marea Britanie, a numit „Inteligență Artificială” (AI) drept cuvântul anului.

„Model revoluţionar de limbaj alimentat de Inteligența Artificială a izbucnit în conștiința publică la sfârșitul anului 2022, uimindu-ne cu capacitatea sa de a imita vorbirea umană naturală. De fapt, ar putea face mult mai mult. Ai nevoie de un text pentru o prezentare mâine dimineață? Nicio problemă. O rețetă pentru cină folosind doar ceea ce a mai rămas în frigiderul tău? S-a făcut. Și, în timp ce oamenii au fost, pe bună dreptate, fascinați de asta, au început să devină şi puțin neliniştiţi. Dacă computerele au devenit, dintr-o dată, experți în problema limbajului, atunci ce va urma? Au urmat dezbateri, studii și previziuni. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru ca dicţionarul Collins să facă „AI” cuvântul anului în 2023″ – se afirmă într-o declaraţie a dicționarului publicată pe site-ul său.

Collins definește inteligența artificială ca fiind „modelarea funcțiilor mentale umane de către programe de calculator”, scrie RADOR.

În 2022, Collins a numit „permacrisis” drept cuvântul anului. Menţionăm că, miercuri, 1 noiembrie, în Marea Britanie se deschide primul summit internațional privind utilizarea în siguranță a inteligenței artificiale.

Printre participanți se numără vicepreședintele SUA, Kamala Harris, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și omul de afaceri Elon Musk. Scopul summit-ului îl contituie discutarea amenințărilor asociate cu AI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol