24 august 2023, 15:51

Digi24 aduce imagini exclusive din Odesa, orașul care se pregătește de invazie

O echipă de la Digi24 a primit permisiunea să filmeze într-unul dintre cele mai bine păzite locuri din Odesa, orașul-port de la Marea Neagră care se pregătește pentru o invazie rusească. În imaginile exclusive pot fi observate baricadele din apropierea celor mai importante clădiri din oraș, precum și pregătirea militarilor ucraineni.

Alexandru Rotaru, corespondent Digi24 în Ucraina:

„Am negociat pentru a putea filma aici timp de cinci zile. Este extrem de greu să obții permisiunea să filmezi în aceste locuri pentru că spun ucrainenii că se tem foarte mult ca rușii să nu vadă cum se apără și care este strategia lor.”

În Odesa, oamenii au așteptat  un atac aerian. Corespondenții Digi24 au dormit pe rând, pentru cazul în care s-ar fi dat din nou alarma antiaeriană. Orașul nu a fost, din fericire, bombardat. Luni, sirenele au sunat din nou în oraș. Autoritățile i-au avertizat pe civili să părăsească orașul, pentru că se așteaptă o deteriorare a situației.

Cozile de la ieșirea din oraș sunt din ce în ce mai mari, iar un drum de 40 de minute a durat patru ore. Mii de oameni stau și în gară la cozi, în încercarea de a fugi din calea războiului.

Foto: Digi24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol