14 aprilie 2024, 21:18

Din luna mai, Cetățuia Brașovului ar putea fi redeschisă publiului

Din luna mai, Cetățuia Brașovului ar putea fi redeschisă publiului.

Municipalitatea are în plan să deruleze până atunci lucrări de punere în siguranță a obiectivului, după care monumentul și-ar putea redeschide porțile pentru turiști.

“Până atunci vom termina lucrările de punere în siguranță și de reparații urgente. Înseamnă intervenții pe acoperiș, pe zonele interioare expuse, astfel încât curtea interioară a cetății să poată fi vizitată, să fie și o scenă pentru evenimentele brașovenilor”, a precizat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, pentru Radio România Brașov.

Pe termen lung, Primăria vrea să amenajeze un parc în jurul Cetățuii, iar proiectul va fi suspus aprobării Consiliului Local.

„Dealul Cetățuii va cunoaște un nou aspect, o amenajare sub formă de parc, cu accese suplimentare din zona nordică și din zona estică, vor fi amenajate luminișuri, vor fi amenajate noi alei, vor fi amenajate platforme și zone de belvedere, locuri de joacă pentru copii. Toate aceste lucruri sunt parte a unui proiect care ajunge la un buget de 70 de milioane de lei, pe care intenționăm să îi atragem prin fondurile europene disponibile pe noul Program Operațional Regional”, a adăugat Allen Coliban.

Dacă va fi aprobat proiectul, durata de execuție ar urma să fie de 30 de luni.

Cetățuia Brașovului a redevenit a comunității locale, după un proces ce a durat mai bine de șapte ani cu fostul administrator, o societate comercială. S-a redeschis publicului pentru scurt timp în toamna anului trecut.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol