1 decembrie 2020, 13:33

Discuțiile post-Brexit, suspendate după ce un membru UE a fost testat pozitiv de COVID-19

Negociatorii șefi ai UE și ai Regatului Unit s-au retras de la discuțiile post-Brexit după ce un membru al echipei UE a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Michel Barnier, din UE, a declarat că omologul său din Marea Britanie, Lord David Frost, a fost de acord să suspende negocierile dintre ei pentru o „perioadă scurtă”.

Barnier a adăugat că echipele lor vor continua discuțiile cu „respect deplin”. Aceștia au pornit discuțiile pe măsură timpul este tot mai scurt până la un termen limită din decembrie.

Ambele părți caută un acord pentru a-și reglementa relația comercială odată cu încheierea perioadei de tranziție a Regatului Unit după Brexit-ul din ianuarie 2021.

Joi, Barnier a scris pe Twitter că un membru al echipei sale de negocieri a fost testat pozitiv pentru virus, discuțiile despre un acord continuând la Bruxelles.

„Cu David Frost, am decis să suspendăm negocierile pentru o perioadă scurtă de timp”, a adăugat el, potrivit BBC.

Lord Frost a replicat, spunând că este în „contact strâns cu Michel Barnier în legătură cu situația” și „sănătatea echipelor noastre este pe primul loc”

Cele două părți încearcă să ajungă la un acord cu privire la limitele subvențiilor guvernamentale pentru industrie, pentru a preveni ceea ce UE consideră o concurență neloială cu Regatul Unit. Ei negociază, de asemenea, cât de strâns ar trebui Marea Britanie să respecte standardele sociale, de muncă și de mediu ale UE după tranziție. Aceștia nu sunt încă de acord cu privire la modul în care ar trebui puse în aplicare astfel de angajamente – UE cerând puteri solide în cazul în care există litigii.

Sursă foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.