26 august 2023, 20:24

Disney. Film de desene animate cu personaje de culoare

Platforma Disney + va difuza de Crăciun un film de desene animate ale cărui personaje sunt de culoare. Numele filmului este „Soul”.

Printre vedetele care asigură vocile unor personaje centrale din această producţie se află Angela Bassett, Jamie Foxx, Questlove, Phylicia Rashad, iar coloana sonoră a peliculei este asigurată de celebrul muzician de jazz Jon Batiste.

Pete Docter, coregizor şi coscenarist al filmului, spune că această producţie nu doreşte să se adreseze doar persoanelor de culoare.

„Este pur şi simplu un film care a rezonat foarte mult cu propria mea experienţă de viaţă. Apoi, când am ales ca personajul principal să fie un muzician de jazz, ni s-a părut că era corect şi potrivit să alegem ca acel personaj să fie de culoare”, a spus Pete Docter.

Jamie Fox, care a câştigat premiul Oscar în 2005 după ce l-a interpretat pe cântăreţul Ray Chales în filmul „Ray”, s-a declarat încântat de primirea acestui rol.

„Îi îndemn pe oameni să vadă acest film – prima producţie Pixar-Disney cu o distribuţie condusă de actori afro-americani. Este exact ceea ce ne trebuie, nu-i aşa?”, a declarat starul hollywoodian.

Film de desene animate cu personaje de culoare. Despre ce este vorba?

După scena de deschidere, plasată în New York, personajul jucat de Jamie Foxx traversează o experienţă extracorporală şi ajunge în tărâmul fantastic Great Before, unde devine mentorul unui alt suflet pierdut, a cărui voce este asigurată de Tina Fey.

Pete Doctor a dezvăluit că filmul se bazează pe propriile sale meditaţii asupra vieţii: „Mulţi dintre noi trebuie să îşi dea seama ce se întâmplă, ce facem cu vieţile noastre… de ce suntem aici şi ce ar trebui să facem pentru a profita cât mai mult de asta”.

Trailerul filmului e haios. Încercați-l


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol