13 aprilie 2021, 6:41

Divorțul Brexitului, aproape de final. Ultima zi a Marii Britanii în UE

Se încheie o poveste de 47 de ani, în noaptea de vineri spre sămbătă.

Locuitorii regatului, la trei ani și jumătate de când au decis, prin referendum, vor ieși din Uniunea Europeană. Marea Britanie este prima ţară care se retrage fiind membră a comunităţii europene din ianuarie 1973.

Perioada de tranziţie post-Brexit se va încheia la 31 decembrie 2020. În această perioadă, regulile vor fi în continuare aplicate, fără să participe la procesul decizional al UE.

Irlanda de Nord va continua să aibă statut special şi după perioada de tranziţie, rămânând în uniunea vamală UE până când va fi stabilit un alt statut, prin negocierile referitoare la relaţiile post-Brexit, anunță hotnews.ro.

Rezident în Marea Britanie

Românii care vor să trăiască în Marea Britanie pot aplica la cele două tipuri de rezidență: Settled Status sau Pre-Settled Status. Cel puțin 435.000 de români au aplicat până la sfărșitul anului trecut pentru statul de rezident.

Vacanță în Regatul Unit

Pentru a călătorii în Regatul Unit, după Brexit, este permis în continuare cu cartea de identitate cel puțin până la data de 31 decembrie 2020 sau cu paşaportul în curs de valabilitate. Asta înseamnă că românii nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie.

sursa foto: zf.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.