CITIRE

Docbook – aplicația pentru programări online...

Docbook – aplicația pentru programări online la medic se extinde la nivel național

Docbook este prima aplicație din România care facilitează programările la medic ale pacienților români, având un mare obiectiv: extinderea la nivel național până în următorul an. Dacă în prezent, pacienți din 11 orașe își pot face programări online la doctor, obiectivul de dezvoltare vizează 60 de orașe, până la finalul anului 2018.

Aplicația a fost lansată în luna iunie a anului 2017. Docbook își propune să simplifice și să înlesnească relația pacient-doctor, oferind soluția programării online, în timp real, direct de pe smartphone sau web. Totodată, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competențele lor profesionale și pot obține confirmarea programării, totul în mai puțin de un minut. Această platformă online este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor și cabinetelor medicale private partenere și permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data și forma de plată acceptată.

De la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat de utilizator, aplicația afișează o listă cu medici ordonați prin geolocație, indicând orele și zilele disponibile pentru programări, precum și fotografiile lor și testimoniale despre aceștia, postate de alți utilizatori. Programarea este gratuită și poate fi anulată oricând.

„Clinicile în care îți poți face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediu de așteptare și programarea efectivă în call-center-uri este de 10 minute – asta în cazul în care suni la o singură clinică. Trăim într-un secol al vitezei, în care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversațiilor și așteptărilor interminabile pentru a obține un lucru atât de simplu și de firesc precum o programare la medic. Docbook a venit să răspundă unei nevoi pe care noi înșine o aveam, aceea de a eficientiza pe cât posibil timpul, și așa, limitat pe care îl avem. Astfel, un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opțiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă rețea de clinici pe care le avem partenere. În mai puțin de un minut, poate face o evaluare a soluțiilor pe care i le oferim, poate alege, în consecință, și primi confirmarea programării. E atât de simplu” a declarat Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook, potrivit celor de la businessmagazin.ro.

sursa: zf.ro

Pentru dezvoltarea aplicației s-au investit 500.000 de euro, iar în acest moment, rețeaua de clinici partenere include 75 de nume, cu 1.800 de medici afiliați, din 11 orașe. Utilizatorii pot face, astfel, programări în clinici precum precum Wellborn, Neolife, Spitalul Monza, Hipocrat 2000, Fundația Regina Maria, LaurusMedical, Provita sau Medicales. Până la finalul acestui an, se dorește o dezvoltare atât din punct de vedere al numărului de clinici, cât și al orașelor pentru care aplicația va fi funcțională.

“Estimăm că anul acesta vom fi disponibili pentru pacienții din majoritatea orașelor mari ale țării, ceea ce, implicit, va crește exponențial și numărul medicilor din care pacienții pot alege: ne dorim peste 300 de clinici partenere și peste 8.000 de medici disponibili în aplicație. Este un obiectiv realizabil, având în vedere că suntem în discuții avansate cu un operator medical care deține o rețea de clinici în 40 de orașe” – a mai adăugat adăugat antreprenorul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.