8 iunie 2022, 17:34

Document pentru părinții  care vor ca școala să treacă online

Pentru a veni în sprijinul părinților care înțeleg gravitatea crizei sanitare și vor să se adreseze școlilor în acest sens, FePAL (Federația părinților și aparținătorilor legali din România) și Părinții cer schimbare – Grup civic au conceput un formular standardizat de cerere.

Este vorba, de fapt de un document tipizat care, bazându-se pe Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr.5338/1082/1.10.2021, art.3, alin.2 cer trecerea în online. Revenirea la școală se va face după ce incidența în localitate scade sub 6 la mie.

Ca urmare, dacă mai mulți părinți solicită acest lucru direcțiunii școlii, tot ce va avea de făcut școala este să solicite acest lucru mai departe, iar acest lucru se va aproba obligatoriu.

“Toate unitățile școlare care vor cere să treacă în format online vor avea solicitarea aprobată, a declarat, ieri, pentru Educație Privată Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Toate școlile care solicită trecerea în online vor avea solicitările aprobate, cu sau fără avizul DSP. Dacă aleg să ceară în baza articolului 3, alineatul 2, nu e nevoie de avizul DSP. Am discutat cu ISMB și voi discuta și cu inspectoratele școlare și vor aviza aceste cereri”, a spus Cîmpeanu.

Documentl este mai jos sau poate fi downloadat de AICI

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol