16 iulie 2020, 6:45

Doi câini din România sar în ajutorul Albaniei. Misiunea de căutare a victimelor, ușurată de animalele noastre

Doi câini din România vor participa la misiunea de căutare și salvare a victimelor cutremurului din Albania.

Challapa și Billy sunt câini utilitari special instruiți care vor participa împreună cu stăpânii lor, Vlad Popescu și Romică Chințoi, ambii voluntari la Clubul Câinilor Utilitari (CCU) din București. Aceștia au decolat marți seară cu două aeronave Hercules de la Baza aeriană 90 cu destinația Tirana, relatează capital.ro.

În urma cutremurului din Albania, în care peste 40 de persoane au decedat, echipele române au intervenit în sprijinul autoritățiilor.

Câinii împreună cu echipele de intervenție au reușit să recupereze de sub dărâmături mai multe persoane decedate, printre care și un cuplu, pe care salvatorii i-au găsit îmbrățișați.

“Este o misiune grea pentru noi, fiind practic prima intervenție reală a clubului în caz de cutremur. De asemenea, au fost numeroase replici care ne-au pus în dificultate, deoarece sunt mult cladiri grav avariate și care riscă să se prabușească în orice moment. Sperăm să se încheie curând căutările și să ne întoarcem acasă cu bine, atât noi, cât și cățeii”, a declarat Vlad Popescu, fondator al Clubului Câinior Utilitari.

sursa foto: a1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.