3 octombrie 2023, 23:17

Donald Trump a căzut…și din Top 400 Forbes al celor mai bogați americani

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani fostul președinte american Donald Trump nu a mai prins lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani.

Averea netă estimată a lui Trump este de 2,5 miliarde de dolari, cu aproximativ 400 de milioane mai mică decât cea a ultimului miliardar inclus pe listă.

Averea lui Trump a scăzut continuu de când acesta a devenit președinte în 2016. Apoi a pierdut aproximativ 600 de milioane de dolari de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, care a afectat puternic și piața imobiliară.

Activele lui Trump din domeniul imobiliar – care îi aduc aproximativ 75% din veniturile sale – au încasat o lovitură puternică din cauza pandemiei iar restricțiile de călătorie impuse din cauza coronavirusului au afectat hotelurile și terenurile sale de golf.

Printre ceilalți miliardari americani care n-au mai prins lista Forbes 400 anul acesta se numără prezentatoarea TV Oprah Winfrey, cu o prezență continuă în clasament din 1995, Doris Fisher – cofondatorul Gap – și Trevor Milton, fondatorul companiei auto Nikola.

Pe primul loc în Top Forbes se află Jeff Bezos cu 201 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk și Mark Zuckerberg. Bill Gates și Larry Page completează Top 5.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol