23 august 2023, 1:32

„Donald Trump m-a violat”, acuză o fostă jurnalistă în vârstă de 79 de ani

„Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat” : autoarea și jurnalista americană E. Jean Carroll a rostit acuzații grele împotriva fostului președinte al Statelor Unite, miercuri, 26 aprilie în timpul unui proces civil la New Yory în care ea cere despăgubiri.  Lui Donald Trump i se cer daune pentru acuzații de viol și defăimare de către fosta editorialistă.

În a doua zi a acestui proces la tribunalul federal din Manhattan, E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, a vorbit calm în fața celor nouă cetățeni trași la sorți pentru a stabili dacă Donald Trump a fost sau nu agresorul ei în anii 1990, într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, Bergdorf Goodman.

„Reputație distrusă”

„Sunt aici”, a spus ea, „pentru că Donald Trump m-a violat”. Apoi, într-o tăcere deplină, fosta editorialistă a revistei Elle a continuat: „Și când am scris despre asta (într-o carte din 2019, NDLR), a spus că nu s-a întâmplat. M-a mințit și mi-a spulberat reputația. Sunt aici să-mi reiau cursul vieții”, a adăugat ea. Timp de mai bine de o oră, scriitoarea a povestit „o scenă newyorkeză atât de amuzantă”– întâlnirea întâmplătoare cu Donald Trump la intrarea într-un magazin de lux, apoi câteva glume printre rafturi – s-a transformat într-un coșmar în cabina de probă a raionului de lenjerie de la etajul 6, scrie Le Figaro.

Potrivit relatării ei, omul de afaceri și celebritatea de atunci din New York o recunoaște pentru că scria o rubrică în Elle, „Ask E. Jean” și o invită foarte jucăuș să-l ajute să aleagă un cadou. În departamentul de lenjerie intimă, Donald Trump ia o „lenjerie de corp”. E. Jean Carroll încă nu poate explica la mai mult de 25 de ani de la presupusele fapte cum a reușit să-l urmeze în cabină. În rest, ea a depus o mărturie fără ocolișuri. Ea susține că Donald Trump a împins-o de perete, a lipit-o de acesta, apoi i-a tras chiloții și a pătruns-o cu „degetele în vagin” , apoi cu sexul. Scena a durat „câteva minute”.

„Știu că oamenii au trecut prin mult mai rău, dar m-a făcut incapabilă să găsesc o viață amoroasă”, a mărturisit E. Jean Carroll. De ce a durat mai mult de 20 de ani pentru a ieși din tăcere? „Mi-a fost frică de Donald Trump (…) Mi-a fost rușine (…) Am crezut că este vina mea”. 

Fostul președinte al Statelor Unite, care nu se află în proces penal, nu a fost prezent marți și miercuri și nu este așteptat să se prezinte în instanța civilă. Dar avocații săi ar trebui să o supună pe E. Jean Carroll unui interogatoriu strict. Marți, unul dintre ei, Joe Tacopina, o înfățișase ca o minicinoasă flămândă de bani și recunoaștere.

Avocații lui Donald Trump neagă acuzațiile.

Avocatul lui E. Jean Carroll a declarat în fața instanței de judecată că acesta nu este un proces al declarațiilor. Shawn Crowley a declarat că doi prieteni ai lui E. Jean Carroll, care știu despre incident, vor confirma acuzațiile, iar juriul va audia și alte două femei care susțin că au fost agresate în același fel de către Donald Trump. Avocata a mai declarat că va aduce drept dovezi inclusiv o înregistrare în care Donald Trump, cu câțiva ani înainte de a deveni președinte, a declarat că a atins femei în zone intime, relatează BBC.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol