13 iunie 2022, 0:42

Românii pot face donaţii pentru Ucraina direct în platforma Ghişeul.ro, fără autentificare

Românii care vor să sprijine populaţia civilă afectată de războiul din Ucraina pot să doneze online, prin Ghişeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă, a anunţat Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

„Prin doar câteva click-uri, cei care doresc să ajute cetăţenii refugiaţi în România din cauza conflictului armat din Ucraina pot contribui online la atenuarea efectelor războiului asupra populaţiei civile. Butonul „Donaţii pentru cetăţenii Ucrainei” este accesibil pe pagina principală a platformei, la secţiunea ‘Plată fără autentificare'”, menţionează instituţia.

Sumele donate prin platforma Ghişeul.ro vor fi colectate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi folosite pentru acordarea de sprijin şi ajutoare umanitare refugiaţilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Pentru celelalte activităţi de sprijin pentru persoanele afectate de conflictul din Ucraina, se poate accesa portalul „Împreună ajutăm mai mult”, gestionat de Guvernul României.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol