1 decembrie 2021, 9:18

Doza a treia a vaccinului Pfizer: eficiență de 95,6%

Cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit studiilor producătorului.

Studiul clinic de fază 3, efectuat pe „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” și „un profil de siguranță favorabil”.

Acest studiu a fost realizat într-un moment în care „varianta Delta este principala tulpină” care circulă în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea celei de-a treia doze în eforturile noastre de a proteja populația împotriva acestei boli”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer, într-un comunicat de presă.

Vârsta medie a participanților a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vin în momentul în care tot mai multe state iau în calcul administrarea dozei 3 (booster).

În Statele Unite, experții de la Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) au recomandat o a treia doză de Pfizer / Biontech de la sfârșitul lunii septembrie pentru anumite categorii cu risc, precum cele cu vârsta peste 65 de ani.

În Europa, Agenția pentru medicamente (EMA) a aprobat a treia doze de Pfizer / Biontech pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani la începutul lunii octombrie, lăsând la latitudinea statelor să aleagă mai precis populaţiile eligibile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.