13 aprilie 2021, 8:25

Doza de vaccin NUMĂRUL TREI?

Și dacă după doza numărul doi, rapelul, cum i se spune acum, ar exista, la o perioadă rezonabilă și doza numărul trei?

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat că studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele deja  imunizate. Studiul celor de la Pfizer va lua în considerare persoanele care au fost vaccinate în urmă cu șase luni (cei care deja au participat la studiile clinice în luna mai 2020).

Deşi a rezultat că două doze din vaccinul Pfizer/ BioNTech au o eficacitate de 95%, companiile farmaceutice vor să afle ce poate face o a treia, scrie NBCNews.

Credem că a treia doză va creşte răspunsul imun de 10 până la 20 de ori”, a declarat Albert Bourla, CEO Pfizer.

Doza de vaccin NUMĂRUL TREI. Eficacitate pe grupe

Noul studiu va monitoriza siguranţa şi eficacitatea celei de-a treia doze la două grupe: persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani.

Pfizer mai plănuieşte să înceapă şi testarea unei versiuni modificate a vaccinului pentru a descoperi dacă este eficientă împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.

În fiecare an, e nevoie să te vaccinezi împotriva gripei”, a adăugat Bourla. „Va fi la fel în cazul Covid. Peste un an, va trebui să mergi pentru a-ţi face vaccinul anual pentru Covid, pentru a fi protejat”.

Compania Moderna, care a folosit o tehnologie similară pentru dezvoltarea propriului vaccin împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a început și ea să studieze de asemenea efectele unei a treia doze şi că a dezvoltat o versiune a vaccinului care să protejeze faţă de varianta sud-africană.

Citește și:

Au fost actualizate definiţiile de caz pentru COVID-19. Care sunt schimbările. Ce înseamnă caz posibil, caz probabil, caz confirmat


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.