CITIRE

Dragoș Pătraru deschide o școală a… nației: ...

Dragoș Pătraru deschide o școală a… nației: Noi vrem să începem să îi pregătim pe tineri pentru ceea ce urmează

Prezentatorul emisiunii „Starea Nației”, Dragoș Pătraru, are planuri mari după plecarea de la TVR și mutarea la Prima TV. Acesta intenționează să deschidă o școală particulară, care va reuni nume mari din diverse domenii și meserii pe care copiii nu le învață la școală. Proiectul va fi demarat în toamnă și se va numi chiar „Școala Nației”.

Practic, „Școala Nației’ nu va fi o alternativă la învățământul actual, ci mai degrabă o completare. „E proiectul meu cel mai important pentru perioada următoare. Asta înseamnă o școală făcută cu profesioniști din toate domeniile, va fi o treabă non-profit pentru noi. Asociația „Starea Nației’ se ocupă de acest proiect. Pregătim niște cursuri care vor fi o combinație între online și la fața locului. Am luat o sală foarte mare pe care o vom transforma în sală de clasă. Vom lua cei mai buni oameni din mai multe domenii și vom face ce nu se face la școala din România. Se va adresa tuturor oamenilor care vor să învețe ceva, inclusiv de la idolii lor, oameni super recunoscuți în branșa lor. Aceștia vor fi plătiți – cei care vor – iar ce care nu vor, veniturile lor, din ce plătesc cursanții vor rămâne tot acolo, pentru dezvoltarea proiectului pe mai multe zone. Vom avea niște burse pentru copii”, a declarat Dragoș Pătraru la Libertatea LIVE.

Jurnalistul este dezamăgit de sistemul de învățământ românesc, deoarece în programa școlară nu sunt incluse materii care să stimuleze imaginația și creativitatea copiiilor. Pătraru nu este mulțumit nici de unii profesori care consideră că: „nota 10 este doar pentru profesori, eu nu o dau niciodată”.

Dragoș Pătraru pune bazele acestui proiect, fiind convins că: „Școala noastră, din păcate, încă te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Noi vrem să începem să îi pregătim pe tineri pentru ceea ce urmează”.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.