16 iulie 2024, 0:29

Dragostea nu este suficientă. Trebuie să spunem și “Te iubesc!” (și aici nu stăm prea bine)

Oamenii iubesc să fie iubiți. Cu toate acestea, se pare că mulți oameni au impresia că nu reușesc să ajungă la nivelul de intimitate cu partenerul lor. Potrivit unui nou sondaj, unul din șapte americani aflați în relații serioase spune că partenerul lor nu face suficient pentru a le arăta că îi dorește.

Sondajul realizat pe 2.000 de adulți activi sexual care au relații serioase arată că aproape toți respondenții spun că sunt de părere că este important să îi arăți partenerului tău că îl iubești (97%) și că vrei să fii intim cu el (96%). Cu toate acestea, aproape una din cinci persoane recunoaște că a avea relații intime fizice cu partenerul său a fost o prioritate scăzută sau inexistentă în ultimul an (18%).

Sondaj

Sondajul realizat de OnePoll/Studyfinds pentru lansarea de către KY a experienței KY Desire Darkroom arată că, în consecință, un sfert dintre cei intervievați nu cred că petrec suficient timp fiind intimi cu partenerul lor. Aceste sentimente nu dispar întotdeauna cu timpul: 29% dintre respondenți, care sunt împreună cu partenerul lor de cel puțin cinci ani, cred că le-ar prinde bine mai multă intimitate în relația lor.

Cauza: stresul

Așadar, care este reținerea? În medie, respondenții spun că stresul vieții are un impact negativ asupra relației lor trei zile pe săptămână. Treizeci și cinci la sută dintre ei sunt afectați chiar mai des, menționând că factorii de stres ai vieții le stau în cale în cea mai mare parte a săptămânii. Pentru a rezolva această problemă, majoritatea celor intervievați spun că petrecerea timpului petrecut în intimitate cu partenerul lor este o prioritate ridicată în 2024 (55%).

„Menținerea scânteii vii într-o relație își are rădăcinile în a arăta că „Te doresc” este la fel de puternic ca și a spune „Te iubesc””, spune purtătorul de cuvânt Mariia Tarakanova, director de marketing pentru wellness intim la Reckitt, într-un comunicat. „În ciuda programelor agitate și a faptului că viața le stă în cale, cuplurile trebuie să își arate dorința unul față de celălalt”.

Obiective

În ultimul an, a spune „Te iubesc” (51%), a fi pozitivi unul față de celălalt (50%) și a petrece mai mult timp împreună (46%) au fost principalele priorități ale respondenților. Cu toate acestea, anul acesta, obiectivele arată puțin diferit.

În 2024, unele dintre obiectivele de top în materie de relații sunt: a fi pozitivi unul cu celălalt (37%), îmbunătățirea comunicării (34%) și a fi mai regulat intimi din punct de vedere fizic (29%). În prezent, doar 28% dintre respondenții aflați în relații serioase au relații intime cu partenerul lor cel puțin o dată pe zi.

Rezultatele arată, de asemenea, că cei care sunt într-o relație de mai puțin de cinci ani sunt mai predispuși să fie intimi cu partenerul lor zilnic (39%), comparativ cu cei care sunt într-o relație de peste cinci ani (23%). Acest lucru se poate datora faptului că respondenții consideră că unele aspecte ale relației lor sunt repetitive și ar avea nevoie de o reîmprospătare, în special atunci când vine vorba de activitățile pe care le fac împreună (26%) și de timpul petrecut în dormitor (23%).

Plictiseală

Chiar și cei care sunt împreună de mult timp nu sunt scutiți, 23% dintre ei spunând că se plictisesc puțin în dormitor. Comparativ cu începutul relației lor, 55% dintre respondenți și partenerii lor încorporează astăzi mai multe elemente noi în viața lor sexuală, cum ar fi lubrifiantul personal. Cu toate acestea, una din șapte persoane se chinuie să găsească noi modalități de a-i arăta partenerului că îl dorește în mod intim.

Ziua Îndrăgostiților

În condițiile în care Ziua Îndrăgostiților este, de obicei, catalizatorul romantismului, 65 la sută dintre cuplurile care petrec împreună această sărbătoare împărtășesc faptul că și-ar dori să fie la fel de intimi pe tot parcursul anului. Pentru a imita acest lucru, respondenții s-ar bucura ca partenerul lor să organizeze o cină împreună la restaurantul preferat (53%), un cadru romantic în dormitor (47%) sau o zi de spa pentru cuplu (32%).

Pentru a fi creativi, respondenții își amintesc că se simt doriți atunci când partenerul lor „m-a surprins cu o verighetă nouă”, „îmi lasă bilețele dulci” și „îmi cumpără trandafiri doar pentru că”.  Unii dintre cei intervievați au devenit chiar puțin mai îndrăzneți atunci când „îmi trimit poze obraznice”. Aceste momente ar putea fi exact ceea ce au nevoie cuplurile pentru a reaprinde flacăra, deoarece 68% consideră deja că partenerul lor este mai dorit astăzi decât atunci când s-au cunoscut.

În mod similar, 63% simt o pasiune mai puternică pentru partenerul lor în prezent decât atunci când l-au cunoscut, bărbații fiind mai predispuși să simtă acest lucru decât femeile (73% față de 55%).

„După cum reiese din acest studiu, știm că pasiunea și dorința există și nu face decât să crească pe parcursul relației lor”, spune Tarakanova. „În acest an, încurajăm cuplurile să își facă timp pentru aceste mici momente intime pentru a-și arăta unul altuia „dorința”, în loc să presupună că partenerul lor știe.”

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol