30 noiembrie 2020, 6:10

Dramă românească, transformată într-o capodoperă despre putere, corupţie şi minciuni. Primul trailer al filmului „colectiv”

Filmul „colectiv” a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, iar premiera nord-americană la TIFF.

În România, pelicula regizată de Alexander Nanau, va avea premiera pe 28 februarie şi va fi disponibil în peste 30 de cinematografe din ţară, iar din primăvara anului viitor, va fi disponibil şi pe HBO şi HBO GO.

Pelicula a fost selectată şi în cadrul altor competiţii europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obţinut premiul pentru cel mai bun film documentar, transmite adevarul.ro.

Momentul Colectiv a fost pentru noi toţi o traumă. Că orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine uşor de manipulat şi de minţit. După Colectiv decizia de a face un film prin care să înţeleg mai bine cum funcţionează societatea şi mai ales relaţia cetăţean-stat a venit natural. Mi-am îndreptat atenţia către presă şi pe parcursul unui an am putut observa din interior şi în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnaliştilor cu autorităţile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au şi acoperit intenţionat corupţia din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetăţeni“, a declarat regizorul Alexander Nanau.

Filmul este în selecţia oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume.

sursa foto:replicahd.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.