14 iunie 2024, 2:13

Drumul Apusenilor, o nouă atracție pentru șoferii din România

România are o nouă șosea spectaculoasă. Drumul Apusenilor a fost recent deschis, după doi ani de lucrări. Lungimea șoselei care face legătura între județele Cluj și Bihor este de 25 km. Drumul străbate una dintre cele mai frumoase zone din Munții Apuseni, fapt ce ar putea atrage tot mai mulți străini.
Drumul Apusenilor începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și ajunge până la limita cu județul Bihor. Drumul traversează una dintre cele mai frumoasa zone din munții Apuseni, iar printre principalele atracții ale acestui traseu este lacul Drăgan.

Autoritățile au construit 9 kilometri de trotuare și au modernizat 80 de podețe și șapte poduri. Pe marginea șoselei sunt stații de autobuz ca în țările civilizate, parcări și parapeți metalici. Lucrările au costat 132 de milioane de lei.

”Drumul Apusenilor, un drum important care leagă Județul Cluj de Județul Bihor. Permite accesul în peste 280 de locuințe. Pentru că leagă două județe importante, drumul creează și posibilități de dezvoltare turistică și economică.
Proprietarii pensiunilor deja se gândesc la clienții care, furați de peisaj, vor poposi la ei. E un lucru benefic pentru zonă pentru că știți cum îi, dacă nu ai drumuri, nu vine nimeni să își rupă mașinile pe aici prin zona noastră. Mașini mai multe, oameni, turiști, sigur, drumul e foarte important. Am fost și pe Valea Drăganului și pe aici și drumul e bun. Lucrările de modernizare au durat doi ani”, a subliniat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat de Ora de Sibiu

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol