8 iunie 2023, 14:10

Dua Lipa nu vrea să cânte în deschiderea turneului final din Qatar

Qatar pregătește ceva grandios și pentru deschiderea turneului final, iar tot mai multe zvonuri indicau că Dua Lipa (27 ani) va performa la inaugurarea Campionatului Mondial. Doar că britanica a mărturisit că aceste supoziții sunt false și că refuză să cânte în Qatar din cauza miilor de muncitori care au murit în timpul construcției.

„Au fost multe speculații conform cărora voi cânta în deschiderea Mondialului. Nu este nimic adevărat, nici măcar nu am negociat acest lucru.

O să susțin Anglia de acasă și abia aștept să vizitez Qatarul când problemele legate de drepturile omului vor fi rezolvate”, a declarat Dua Lipa, potrivit The Guardian.

Pentru ediția din acest an a Campionatului Mondial de Fotbal-CM ( 20 noiembrie-18 decembrie), Qatar (câștigătoarea ediției din 2010) a investit sume imense în infrastructură, construind un metrou nou și un stadion de mari dimensiuni dotat cu aer condiționat, în care se va juca finala turneului.

Dar în spatele acestei fațade opulente, remarcă jurnaliștii televiziunii publice germane ZDF, se ascund nenumărate violări ale drepturilor omului: peste 6.500 de muncitori migranți au murit în timp ce lucrau în condiții extrem de grele la infrastructura campionatului, arată o anchetă realizată de The Guardian în 2021.

Drepturile femeilor sunt în continuare limitate, deși de la 25 de ani au acum posibilitatea de a studia și de a călători singure în străinătate.

Cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal se va disputa între 20 noiembrie şi 18 decembrie, în Qatar. Cele 64 de meciuri vor fi comentate de la fața locului și transmise, în exclusivitate, pe TVR 1.

Sursa foto: Dua Lipa/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol