Andreea Dănilă este unul dintre românii care au reușit să își vadă visul cu ochii. A plecat să muncească în străinătate și a ajuns să dețină propria sa afacere în Dubai. Este fondatoarea și directorul executiv al companiei Millennial Capital, o firmă de creare și administrare a riscurilor de origine.
Românca, în vârstă de 35 de ani, s-a mutat la Dubai în 2011, după ce și-a început cariera în Marea Britanie, iar în Dubai, a deținut funcții de conducere la compania de capital de risc Porton Group, grupul local de capital privat Al Masah Capital și Ernst & Young, înainte de a fonda Millennial Capital în 2016. În prezent,Andreea Dănilă locuiește împreună cu soțul ei și fiica ei, în vârstă de 15 luni, Amaiya, în Business Bay, potrivit thenational.ae.
Spiritul antreprenorial l-a moștenit din familie. Mama sa a lucrat pentru departamentul de educație, iar tatăl său este antreprenor, așa că are afaceri în România în diverse sectoare, în principal producție. Aceasta este de părere că dorința și ambiția de a avea succes reprezintă principala caracteristică ce diferențiează directorii sau super profesioniștii de result lumii.
”Consider că banii sunt rezultatul sau rezultatul expertizei profesionale, educației și mai aș adăuga, de asemenea, inteligență emoțională abilităților tehnice care sunt necesare pentru a avea o viziune cuprinzătoare în ceea ce privește gestionarea banilor și crearea și conservarea averii”, a mențonat aceasta.
Femeile ar trebui să aibă sprijinul corespunzător, astfel încât să putem fi mame, să fim CEO și să fim antreprenori, Andreea Dănilă, Capitala Mileniului, potrivit thenational.ae.
Cum a ajuns în Dubai
În 2010, Dubaiul era în plină ascensiune, iar ceea ce a atras-o ca un magnet pe Andreea a fost ritmul alert de dezvoltare în principal în zona de construcții și imobiliare. A văzut potențialul oferit de această regiune și a zis că vrea să se bucure de o experiență cu totul nouă.
Am avut interesul de a-mi îmbunătăți experiența internațională și după Londra am privit Dubaiul ca orașul viitorului, ca un hub. Am primit o oportunitate de angajare într-o firmă similară de capital privat și am decis să mă expun în această regiune. Cred că va fi o creștere semnificativă. Sunt atât de fericit că am făcut asta, privind înapoi decizia mea acum aproape 10 ani. Acum văd Dubaiul ca fiind casa mea, iar Dubai mi-a dat atât de mult înapoi – capacitatea de a crea o afacere, de a avea o familie, de a mă bucura de dotările și serviciile frumoase pe care le avem aici. A fost o experiență minunată, a mai menționat aceasta pentru thenational.ae.
Mamă cu normă întreagă și om de afaceri
Ceea ce a impresionat-o pe Andreea Dănilă a fost faptul că marile companii acordă o grijă deosebită femeilor însărcinate și că acestea pot merge efectiv la muncă, chiar dacă sunt vizibil însărcinate, iar investitorii le apreciază pentru determinarea și profesionalismul lor, în loc să le stigmatizeze sau a le pune etichete de genul: femeia însărcinată, mamă vulnerabilă.
„A o avea pe fiica mea după ce mi-am înființat firma a fost cu siguranță o provocare și a necesitat multă planificare și dăruire – mai ales pentru că în antreprenoriat, management de riscuri, consultanță, echilibrul dintre viață și viață este întotdeauna diminuat. (…) Probabil pentru că petreci 10 – 12 ore în fiecare zi la locul de muncă și apoi te întorci acasă și trebuie să prelungiți tura. La sfârșitul zilei, ai parte și de muncă neplătită acasă. Cred că femeile ar trebui să aibă sprijinul adecvat, astfel încât să putem fi mame, să fim CEO și să fim antreprenori”, a mărturisit Andreea Dănilă pentru thenational.ae.
Ce au nevoie femeile pentru a reuși în cariera lor?
Legat de acest subiect, românca a precizat că pentru ea drumul spre succes a fost un cumul de experiențe. A reușit să treacă și singură peste momente grele, dar a acceptat și a primit și ajutor din partea celorlalți.
„Este nevoie atât mentorat, cât și sponsorizare. Sponsorizarea poate veni din partea acelui coleg sau manager care spune „cred în ea” sau acel investitor care spune „este grozavă și hai să-i oferim ocazia”. Și apoi ai îndrumătorul, persoana care te îndrumă, te inspiră și îți dă feedback. Cu siguranță iau foarte multe astfel de exemple din partea soțului meu el este într-o afacere similară, de asemenea, antreprenor și a fost un mare sprijin. A avea acea muncă în echipă acasă vă ajută cu siguranță”, a mai spus aceasta.
Surse Foto: khaleejtimes.com, thenational.ae.
1 comentariu