CITIRE

Duckadam, impresionat de discursul lui Donald Tusk...

Duckadam, impresionat de discursul lui Donald Tusk. Cum a comentat legendarul sportiv

Discursul de la ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, i-a impresionat pe toți românii, acesta vorbind în limba română și amintind de o parte dintre cei care au făcut istorie pentru România, printre care Simona Halep, Nadia Comăneci sau Helmuth Duckadam:

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la români să apere, vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”.

Dintre aceștia, marele portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a povestit pentru Digi Sport Special cum a reacționat când și-a auzit numele în discursul oficialului european:

„Am văzut, împreună cu familia. Nici prin cap nu-mi trecea așa ceva, dar sunt foarte mândru și foarte fericit că, la un asemenea nivel, mi se pomenește numele și sunt foarte emoționat. (…) Mi s-a părut că e un moment unic, în care luăm președinția UE și m-am uitat la acest eveniment, chiar dacă nu mă interesează politica în mod direct, totuși urmăresc acest fenomen. Cred că a fost mai interesant pentru mine, de aici, pentru că, de acolo, emoțiile ar fi fost mult mai mari când cineva vorbește la un asemenea nivel despre tine. Mă bucur că, după 33 de ani, performanța Stelei a fost apreciată”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.