9 aprilie 2020, 22:51

Duelul cu săbii laser, un nou sport omologat în Franța. VIDEO

Federaţia Franceză de Scrimă a recunoscut oficial duelul cu săbii laser drept un nou sport competitiv, relatează Mediafax. Arma emblematică din galaxia îndepărtată are acum acelaşi statut ca şi săbiile tradiţionale folosite la Jocurile Olimpice.

Sabia laser, rigidă şi construită din policarbonat nu l-ar putea tăia pe Darth Vader, dar cu siguranţă arată remarcabil de asemănător cu cele adorate de fanii seriei Star Wars.

Producătorul de săbii laser, Christian Levieuge spune că „avem săbii foarte simple cu specificaţii de bază, culori şi dimensiuni diferite”. „De asemenea, avem şi săbii care pot produce efecte sonore şi par foarte reale”, adaugă acesta. Federaţia va echipa cluburile de scrimă cu săbii laser şi va antrena viitori instructori.

 Meciul este îmârțit în reprize de câte două runde, iar dueliștii au posibilitatea de a alege între două tabere, „cavalerii Jedi” și „Partea Întunecată”. Federația franceză de sport susține această inițiativă, deoarece în acest motiv speră să minimalizeze obiceiurile vechi ale secolului XXI.
Philippe Bondi, poliţist în vârstă de 49 de ani, a practicat scrimă timp de 20 de ani înainte să facă trecerea la duelul cu sabia laser. Fiind fan Star Wars, nu a putut să reziste provocării.

Primeşti puncte în funcţie de locurile unde îţi atingi adversarul: cinci puncte pentru zona capului, trei pentru picioare. Primul care ajunge la 15 puncte, câştigă”, spune Bondi.

Acesta „luptă” acoperit pe faţă cu aceeaşi mască folosită la scrimă, iar echipamentul de protecţia a costat în jur de 350 de euro.  Sabia laser, aprobată de federaţie, este de culoarea verde, aceeaşi nuanţă preferată de Luke Skywalker şi Yoda.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.