CITIRE

Dulce, aromată și bine însiropată. Unde poți mânca...

Dulce, aromată și bine însiropată. Unde poți mânca cea mai bună amandină din București

Amandina este una dintre cele mai cunoscute și căutate prăjituri din România, orice cofetărie sau supermarket care vând prăjituri, cu siguranță o vor vinde și pe cea cu multă ciocolată și însiropată. Redacția Edițiadedimineață.ro și-a propus să ia la picior Bucureștiul în căutarea cofetăriilor care au cele mai bune amandine.

Nu putem face un top, căci toate au fost bune, dar am ales cele mai bune 5 locații de unde am gustat amandinele pe care toți românii le îndrăgesc.

 •  Cofetăria Casa Tosca (blvd. Camil Ressu, nr.1)

Aceasta se află în zona Dristor și cu siguranță ai auzit de ea, fiind la mare căutare mai tot anul și care de sărbători primește comenzi pentru cozonaci și pască cu 2-3 săptămâni înainte de Crăciun sau de Paște. Ce-i drept, prețurile sunt puțin piperate, la mai toate produsele pe care le servesc, dar dacă ai mîncat o dată de aici, cu siguranță vei dori să te întorci să încerci o altă prăjitură. Prețul acestora variează de la 8 lei până la 15-16 lei, în funcție de ce dorești să mănânci.

Revenind la amandină, la Casa Tosca o găsiți la prețul de 8,9 lei și pot spune că este una dintre cele mai însiropate amandine pe care le-am gustat vreodată. De asemenea, am apreciat că nu era foarte grețoasă, așa cum sunt de fel prăjiturile numai cu ciocolată și cu rom. Cu un gust deosebit și aromat, amandina de la cofetăria Casa Tosca se clasează în cele mai bune 5 locații din București.

De menționat este că toate prăjiturile sunt făcute zilnic în laboratorul propriu, care se află la subsolul cofetăriei, după rețetă proprie.

 •  Cofetăria Alice (șos. Mihai Bravu nr. 123-135)

Alice este una dintre cele mai cunoscute cofetării din București având în jur de 800 de clienți pe zi. Ea este totodată una dintre cele mai bune din zona Iancului – Mihai Bravu. De cum îi treci pragul, zeci de feluri de prăjituri îți fură privirea, iar alegerea e de cele mai multe ori o misiune dificilă.  Cofetăria dispune de laborator propriu, iar preturile sunt rezonabile. O amandină costă 6 lei și este bine de știut că puteți comanda și online.

 •  Cofetăria Vio (mai multe locații în București)

Și cofetăriile Vio sunt unele dintre cele mai vechi în București, le putem întâlni la Titan (vizavi de Policlinica Titan), pe sos. Ștefan cel Mare sau în hipermarketul Auchan Titan. Rețeta prăjiturilor și prețul sunt aceleași în cele trei locații.

Amandina, fie în varianta de 125 grame, fie că alegi varianta mini, este la fel de însiropată ca la Tosca, însă mai dulce. Deci, e după gustul fiecăruia. Pentru 5,5 lei, papilele tale gustative se vor desfăta cu arome de ciocolată și rom, bune pentru a te energiza și a-ți răsfăța stomacul.

 •  Ana Pan (mai multe locații, pe care le găsiți AICI)

Ana Pan deţine un lanţ extins de magazine şi este una dintre cele mai vechi cofetării din Bucureşti. Prima cofetărie Ana a fost înființată în 1990 și a rămas o emblemă a preparatelor bine făcute. Prețurile sunt peste medie, dar compensează la capitolul diversitate, aceasta având și o cofetărie dietetică, un segment pe care puțini s-au gândit să îl acopere. Amandinele pot fi comandate și online, sub forma unui platou compus din 6 prăjituri, prețul acestuia fiind de 39 de lei.

 • Cofetăria Suzana Dana (blvd. Camil Ressu, nr. 20)

Acestă locație este una pe care o putem numi cu desăvârșire cofetărie de cartier, cu zeci de prăjituri delicioase, la prețuri avantajoase, unele fiind chiar haioase, precum prăjitura în formă de șoricel numită Chiț. Însă cum acest articol este despre amandine, tot ce putem spune despre această cofetărie este că are cea mai bună glazură de ciocolată dintre toate amandinele pe care le-am gustat. Asemănătoare la gust cu cea de la Vio, cu aspect aproape identic, ai zice că sunt făcute în același loc. Cu toate acestea, amandina de la cofetăria din colț este bună de te lingi pe degete!

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Gabriela

  13 octombrie

  Niste preparate exceptionale, multumesc pentru recomandare.

 2. Car

  3 februarie

  Ați încercat amandina din locația cofetăria Liliana de pe str Ion Mihalache?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.