7 ianuarie 2023, 13:57

Dulce Pontes revine pe scena Sălii Palatului 

Sâmbăta aceasta, Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine pe scena Sălii Palatului din București, într-un concert emoționant. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

Dulce Pontes, una dintre cele mai bune voci din lume, supranumită succesoarea celebrei Amalia Rodrigues, sufletul muzicii fado, va încânta publicul prezent la spectacol cu vocea sa inconfundabilă. Vocea artistei nu poate fi catalogata ca aparținând unui stil anume, permițându-i acesteia să interpreteze cu succes rock fado sau chiar cântece cu inflexiuni africane.

Carieră

În 1992 Dulce Pontes a lansat primul său album, „Lusitana”, iar în 1993 un altul, „Lagrimas”. Cu acest al doilea album Dulce Pontes devine un star mondial, concertele ei din Spania, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia și Brazilia dovedind lumii că muzica portugheză trebuie așezată la loc de cinste în topurile mondiale.

Dulce Pontes, colaborări muzicale de succes cu mari artiști ai lumii, printre care Ennio Morricone, Cesaria Evora și Andrea Bocelli

Albumul „Lagrimas” a fost unul dintre cel mai bine vândute din toate timpurile în Portugalia, iar melodia „Cancao do Mar” a ajuns la Hollywood, pe coloana sonoră a filmului „Primal Fear”, film ce îl are în distribuție pe Richard Gere.

În perioada respectivă artista a început și colaborarea cu celebrul Ennio Morricone, prima lor înregistrare, „A Brisa do Coracao”, fiind și titlul următorului ei album, apărut în 1995. În 2004, colaborarea ei cu Ennio Morricone s-a concretizat printr-un nou album, „Focus”, care a câștigat „Discul de aur” în doar 20 de zile. Dulce Pontes a experimentat cu succes și o serie de duete celebre, printre care cele cu Jose Carreras, Andrea Bocelli, Cesaria Evora, Caetano Veloso șii Daniela Mercury.

Fado

Cântecele ei au contribuit la renasterea în anii 1990, a muzicii folk urbane portugheze numită fado, cântecul său din 1993, “Cancao do Mar”, fiind una dintre cele mai renumite și populare cântece fado create vreodată, având peste 12 milioane de vizualizări pe YouTube în momentul de fata. Mai mult, interpretarea ei a unor melodii celebre de fado precum „Lágrima” și „Estranha Forma de Vida”, i-a adus în presa internațională reputația de „succesoare și moștenitoare a celebrei Amalia Rodrigues”.

Bilete

Biletele pentru spectacolul din 10 decembrie de la Sala Palatului pornesc de la 115 de lei și pot fi achiziționate din rețeaua IaBilet.ro sau de la casa de bilete a Sălii Palatului. În acest moment la spectacol mai sunt disponibile doar câteva zeci de bilete.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol