20 februarie 2020, 9:53

Dunărea și noua insulă din dreptul orașului Galați

În fiecare an atunci când se înregistrează pentru mai multe zile temperaturi ridicate pe Dunăre apare o nouă insulă, chiar în dreptul orașului Galați.

Insula poate fi observată la aproximativ 600 de metri de malul dinspre Galați și circa 400 de metri de malul dinspre Tulcea. În ultimii ani, insula care își face apariția în verile secetoase s-a transformat într-un adevărat obiectiv turistic pentru cei care ajung în zonă. Singurii care trebuie să fie mai atenți din pricina acestui fenomen sunt comandanții bacurilor care traversează Dunărea între cele două județe. Atunci când cotele se află în scădere, sub 150, pe radare se pot observa dunele de nisip.

Sursă foto: viata-libera.ro

Navigația nu este afectată în nici un fel din cauza insulei întrucât aceasta se află în afara canalului navigabil. Însă, cei care nu știu despre ce este vorba sau sunt neatenți, riscă să se împotmolească în nisip.

Despre dimensiunile insulei se cunoaște faptul că variază între 300 de metri lungime și 30 respectiv 40 de metri lățime, devenind astfel locul preferat al păsărilor. Pescărușii și egretele în special preferă această zonă pentru că sunt mult mai protejate de prădători.

Conform celor de la stirileprotv.ro turiștii care ajung la malul Dunării „sunt încântați de apariția neașteptată a noii forme de relief de pe fluviu”.

Întrucât reprezintă o zonă de-a dreptul impresionantă, dunele de nisip, au devenit un loc vânat de fotografi. Astfel, aici au început să se organizeze tot mai des sedințe foto pentru tinerii căsătoriți.

Sursă foto cover: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.