22 septembrie 2020, 20:48

După o carieră de 50 de ani, Elton John și-a anunțat retragerea

Muzicianul britanic Elton John, a anunţat în cadrul unui eveniment organizat la New York că nu va mai cânta în turnee, priorităţile sale fiind legate acum de copiii lui şi le-a mulţumit fanilor pentru susţinerea lor timp de cinci decenii. Elton John va susţine un ultim turneu mondial în septembrie anul acesta.

„În urmă cu 10 ani am zis că nu mai merg în turnee. Am avut o carieră uimitoare, dar priorităţile mele sunt acum legate de copiii mei. E timpul să spun mulţumesc tuturor fanilor. Am decis în sfârşit că viitorul meu se odihneşte…”, a mărturisit Elton John, potrivit telegraph.co.uk.

sursa: bbc.com

Între artiştii cu care Elton John a colaborat în timpul carierei, se numără Eric Clapton, John Lennon, Kiki Dee, George Michael şi Stevie Wonder. În 1995 a câștigat un premiu Oscar, pentru „cel mai bun cântec original”, respectiv „Can You Feel the Love Tonight”, din animaţia „Lion King”. A fost nominalizat de 33 de ori la premiile Grammy, a obţinut cinci trofee şi a primit unul onorific.

În 1976, Elton John a recunoscut, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, că este bisexual, iar în 1988, după divorţul de Renate Blauel, a spus că se simte comfortabil să fie homosexual. Din 2014, el este căsătorit cu cineastul canadian David Furnish.

sursa: shootingfilm.net

Anul trecut, el a fost nevoit să anuleze nouă concerte în California şi Las Vegas, din cauza unei probleme de sănătate. Elton John continuă să fie un simbol al vieţii publice fiind foarte implicat în lupta anti-SIDA de la nivel global.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.