20 mai 2024, 5:32

După pandemie, nici distracția nu va mai fi ce a fost. Disney ar putea măsura temperatura vizitatorilor

După ce restricțiile impuse în privința adunărilor publice vor fi ridicate, compania Walt Disney ar putea impune o nouă serie de măsuri privind siguranța vizitatorilor parcurilor sale tematice. Astfel, preşedintele executiv al grupului american, Bob Iger, într-un interviu acordat marţi, a precizat că una dintre noile măsuri ar impune o verificare a temperaturii corporale a turiștilor, anunță Agerpres. 

Reprezentanții Disney consideră că în acest mod ar putea oferi vizitatorilor un sentiment de siguranță, atunci când vor reveni în celebrele lor parcuri de distracție, după ce acestea vor putea fi redeschise pentru public.

„Unul dintre lucrurile pe care le discutăm deja este acela că, pentru ca lucrurile să revină cât de cât la normal, oamenii vor trebui să se simtă confortabil în privinţa siguranţei lor. Una dintre aceste măsuri ar putea lua forma unui vaccin, dar, în absenţa lui, ar putea veni sub forma unui control mai minuţios, al unor restricţii suplimentare”, a adăugat CEO-ul grupului Disney.

„La fel cum în prezent realizăm verificări ale bagajelor tuturor persoanelor care vin în parcurile noastre, tot aşa am putea să adăugăm o componentă nouă, să verificăm de exemplu temperatura corporală a vizitatorilor”, a mai spus Bob Iger.

În momentul de față, Walt Disney World în Florida şi Disneyland în California, dar şi alte parcuri tematice în China, Hong Kong, Japonia şi Franţa sunt închise în urma restricțiilor impuse la nivel internațional în vederea limitării răspândirii pandemiei de coronavirus. Totodată, compania americană nu a anunţat data la care acestea vor fi redeschise.

Potrivit Themed Entertainment Association, Walt Disney World este cel mai vizitat parc de distracții tematic din întreaga lume și reușește să strângă anual milioane de vizitatori din toată lumea. În 2018, de exemplu, peste 58,4 milioane de vizitatori s-au distrat în aceste parcuri.

Bob Iger a mai spus că grupul Disney apreciează măsurile implementate de administrația Chinei, pentru a permite cetățenilor săi să își reia activitățile zilnice.

„În China, nu poţi să urci într-un autobuz sau în metrou sau într-un tren sau să intri într-un zgârie-nori de acolo – şi sunt sigur că la fel se va întâmpla şi când şcolile vor fi redeschise – fără să îţi fie verificată temperatura corporală”, a precizat CEO-ul grupului american.

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol