4 iulie 2020, 20:42

După „Transcontinental Race”, vrea la „Silk Road Mountain”. Cine e românul care va participa la una dintre cele mai dificile curse din lume

După ce anul trecut a participat la una din cele mai dure curse cicliste de aduranță din Europa- „Transcontinental Race”, Bagoly Levente se pregătește de „Silk Road Mountain”.

Bagoly Levente este un tânăr arhitect originar din Sfântu Gheorghe, care, în luna august va participa la o noua competiție de ciclism în Republica Kîrgîză- „Silk Road Mountain”, pe care acesta a descris-o ca fiind o cursă mult mai dificilă ca cea de anul trecut. În aceeași măsură a mai declarat și faptul că scopul său este să treacă linia de sosire printre primii zece.

https://weradio.ro

„O să fie un concurs pe teren accidentat, deci nu pe asfalt, iar în total va fi un traseu de circa 1700 kilometri, deci mult mai puţin decât anul trecut, dar în condiţii mult mai grele (…) Este un concurs oarecum similar cu Transcontinental Race, care a fost în Europa, o parte dintre reguli au fost preluate, ceea ce înseamnă că este un concurs fără suport exterior, adică nu avem voie cu maşini care să ne urmărească, care să ne care echipamentul şi nu avem voie să folosim cazări preorganizate startului, ci doar ceea ce găsim noi pe drum.(…) Eu îmi propun să termin cursa în zece zile, adică să străbat circa 170 de km pe zi (…)

E adevărat că anul trecut am făcut mult mai mulţi kilometri, dar în alte condiţii, mă refer aici la benzinării şi ceea ce am găsit pe drum şi, mai ales, la calitatea drumului, dar aici o să fie altceva (…) Este primul concurs de acest gen din lume, nu a mai fost organizat aşa ceva. La start o să fie doar 100 de concurenţi, iniţial au fost anunţate 80 de locuri, dar din cauză că au fost foarte mulţi doritori a crescut numărul”, a declarat arhitectul, potrivit agerpres.ro.

Pentru a face posibilă deplasarea, Bagoly a organizat o strângere de fonduri în rândul prietenilor săi.

„Anul acesta a fost primul în care m-am hotărât să încerc să îmi găsesc sponsori, până acum am făcut deplasările pe banii mei, dar, (…) în cele din urmă am renunţat (…) şi am decis să apelez la prieteni. Aşa că am anunţat în cercurile mele de prieteni ceea ce mi-am propus să fac şi am menţionat că nu strâng bani pentru lucruri pe care să le ţin pentru mine, gen bicicletă şi alte chestii de echipament, ci mi-am propus să strâng fonduri doar pentru ceea ce înseamnă cheltuieli legate înscriere în concurs şi cheltuieli de deplasare”, a mai spus acesta.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.