16 mai 2021, 11:39

Ebola. În vestul Africii situația se agravează

Situație din ce în ce mai gravă în vestul Africii, unele surse vorbesc chiar despre o reizbucnire a epidemiei de Ebola. Site-ul editiadedimineata.ro a relatat deja AICI despre situația din Guineea.

În Congo au murit 4 persoane din cele 6 cazuri depistate recent. Autoritățile întâmpină dificultăți în regiunile unde populația nu respectă restricţiile sanitare.

Autorităţile din Guineea şi Republica Democrată Congo (RDC) depun toate eforturile pentru a ţine sub control focarele de Ebola izbucnite în cele două ţări, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit dpa, preluată de agerpres.ro.Vaccinuri şi tratamente medicale sunt expediate către cele două ţări pentru suplimentarea stocurilor actuale, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS.

Virusul este transmis la oameni de animale că cimpanzei, lilieci de fructe sau antilope de pădure. De la om la om se răspândeşte prin contact direct cu sângele infectat, fluide sau prin mediul contaminat.

Funeraliile din comunităţi, unde oamenii ajută la spălarea trupului celui decedat, reprezintă un factor cheie de răspândire a Ebola. În perioada 2013-2016, în Europa au fost înregistrate 5 cazuri – 3 în Marea Britanie şi câte unul în Spania şi Italia.

Ebola sau febra hemoragică debutează cu simptome similare gripei, însă în a două fază apar sangerări la nivelul mucoaselor.

Rată mortalității este de până la 90 la sută, în funcție de stadiul depistării infecţiei, scrie TVR.ro.

Ultimul focar de Ebola din Africa de Vest (2014-2016) s-a soldat cu peste 28.000 de infectări şi 11.310 de decese în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Focarul anterior Ebola din estul RDC s-a încheiat anul trecut după ce a ucis 2.299 de persoane.

 

Suntem pregătiți pentru următoarea pandemie?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.