4 martie 2024, 23:26

Echipa de robotică a României, AutoVortex, din nou pe podiumul internațional

Echipa de robotică AutoVortex România a obținut locul doi la Campionatul Internațional de Robotică, organizat zilele acestea la Sankt Petersburg, Rusia.

Profesorul coordonator al echipei,  Ionut Panea, a povestit în exclusivitate la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, despre provocările deplasării în Rusia, mai ales că, la escala din Turcia, le-au fost confiscate bateriile roboților.

„A fost o competiție foarte interesantă. Noi ne-am mobilizat pe ultima sută de metri. A fost o întreagă aventură cu mobilizarea pentru plecare, cu luarea biletelor în ultimul moment. Momentan, Rusia este închisă pentru vizitatori. Am reușit doar să ajungem cu ajutorul celor de la Ministerul Afacerilor Externe,  cărora le mulțumim pentru ajutor. Am venit opt persoane: eu si șapte copii. Am avut o surpriză neplăcută în Turcia, unde am avut escală. Ne-au fost confiscate toate bateriile roboților. A fost un șoc destul de mare și nu știam dacă mai putem participa sau nu”.

Cu toate neajunsurile, ambiția și curajul membrilor echipei României, i-a făcut să ajunge până în finală, unde au au fost învinși de echipa țării gazdă, Rusia, într-o competiție foarte strânsă.

Echipa României mai are însă o șansă să-și ia revanșa, la concursul de luna viitoare.

„Fix cu o zi înainte de ajungerea noastră, au intrat în vigoare noi restricții din cauza pandemiei, de aceea a trebuit limitat masiv numărul de echipe care să participe la concurs. Am reușit să trecem peste toate aceste probleme, ne-am descurcat foarte bine, am reușit să intrăm în finală. A câștigat alianța echipelor rusești, noi am participat cu două divizii – doi roboți – iar finala a fost România plus România contra Rusia plus Rusia, dar din păcate,  am obținut locul doi. Timp de opt ani de zile am avut locul întâi, dar mai avem încă o șansă să ne luăm revanșa în luna martie, tot în Rusia”, a povestit profesorul coordonator al echipei,  Ionut Panea, în direct la emisiunea „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol