26 octombrie 2021, 3:22

Echipa de robotică a României învinge SUA. Aur la Campionatul Internațional de Robotică

Performanța incredibilă a Echipei de Robotică a României AutoVortex: LOCUL I la Campionatul Internațional de Robotică desfasurat la Chicago, Statele Unite ale Americii. În perioada 16-17 iulie 2021, la Chicago a avut loc Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021.

Echipa de Robotică a României AutoVortex a participat și a reușit să învingă în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și a reușit să stabilească un nou record mondial la puncte.

După o luptă grea în semifinală, echipa României a învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și a reușit să stabilească un nou record mondial la puncte.
Reușita este de răsunet mondial, fiindcă din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru PRIMA oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american!
Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din București și mentorată de către studentul emerit Ion Rareș Ștefan.
De asemenea, elevii participanți au mai fost următorii: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Cezar Andrei Dunuță – Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, Brînzan Victor – Școala Britanică din București, Radu Andrei Laurențiu – Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești, Grec Carina Gabriela – Colegiul Național „Școala Centrală” din București, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Național „Mihai Neculce” din București, Iacob Ana Maria – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Caraenache Ștefan – Colegiul Național „Matei Basarab” din București, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din București, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din București, Rusu Luca – Școala Americană din Voluntari, Vișoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Iași.

Elevii liceeni români au obținut locul I la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021.

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, marţi, pe membrii echipei de robotică a României pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago.

Prim-ministrul a transmis că ei reprezintă „o mândrie” pentru şcoala de profil din ţara noastră, dar şi „un model” pentru generaţia lor.

”Felicit echipa de robotică a României și pe coordonatorul Ionuț Valentin Panea pentru performanța excepțională obținută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago.

Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune și știința de a lucra în echipă. Sunteți o mândrie pentru școala românească de robotică și un model pentru generația voastră!

Urmați-vă visul și aveți încredere că munca și determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneți să ajungeți!”, a transmis Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului României

 

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Petrca

  20 iulie

  De ce „incredibila”? Tinerii noștri sun minunați, inteligenți, muncitori…. și ii felicit pt.reusită.
  Restul nu au modele în viață, nu văd la TV decât borfete, penale etc, cu mici exeptii

 2. Roxana

  27 iulie

  In afara de felicitările binemeritate, a mai contribuit cu ceva celebrul premier la munca elevilor , a indrumatorilor, la chletuiala parintilor? Ca sa ne falim cu munca altora…

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.