19 februarie 2020, 2:54

Echipa României, locul doi la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Tinerii români se numără printre cei mai buni specialiști în securitatea cibernetică, devenind vicecampionii europeni. Aceasta nu este prima performanță pentru România, echipa de anul trecut reușind să câștige tot locul doi.

Sursă imagine: dcnews.ro

Olimpiada a avut loc la Malaga, Spania, și au participat 15 țări din toată Europa, iar pe locul întâi s-a clasat țara gazdă.

Selecţia tinerilor români – cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani –  a fost realizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), împreună cu CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, informează Adevărul.ro. Echipa de specialiști de la compania Bitdefender i-au antrenat și anul acesta pe cei din echipa națională.

Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitate informatică, surclasând țări cu reputație în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele„, a transmis Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender, citat de Start-up.ro.

Sursă imagine: swisscyberstorm.com

Competiția își propune să încurajeze tinerii talentați în domeniu să se alăture eforturilor de asigurare a zonei IT. Concursul este dedicat oricărui pasionat care nu deține o diplomă de master în domeniul securității cibernetice ori certificări sau cursuri în acest domeniu. Campionatul s-a desfășurat pe mai multe segmente, cum ar fi: securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații.

[Sursă imagine cover: mfgtalkradio.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.