24 iunie 2024, 5:46

Echipele de salvare, în căutarea elicopterului în care se afla președintele Iranului. Din cauza vremii nefavorabile, a suferit o aterizare forțată

Elicopterul președintelui iranian, Ebrahim Raisi, “a suferit o aterizare forțată” duminică, potrivit televiziunii de stat. Incidentul a avut loc aproape de granița cu Azerbaidjanul, iar echipele de salvare au dificultăți să ajungă la locul aterizării din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit Reuters, Raisi se întorcea de la Jolfa, un oraș la granița cu Azerbaidjan, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala iraniană, Teheran.

Potrivit AP, salvatorii încearcă să ajungă la fața locului, dar au dificultăți pentru că plouă abundent și bate vântul. Nu se cunoaște starea exactă a aparatului sau a delegației prezidențiale. Sunt 16 echipe de salvare pe teren.

Presa oficială iraniană afirmă că trei elicoptere se aflau în convoi, două dintre ele întorcându-se cu bine din deplasare. Ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian și Ayatollahul Mohammed Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului suprem iranian în provincia respectivă, s-ar fi aflat și ei la bordul aceluiași elicopter în care se afla Raisi, potrivit Al Jazeera.

Ministrul Energiei, Ali Akbar Mehrabian și al Locuințelor și Transporturilor, Mehrdad Bazrpash, au fost într-un alt elicopter, care a revenit cu bine la bază.

Alte persoane care erau cu președintele în elicopter au reușit să sune la numărul de urgență, potrivit agenției semi-oficiale Tasnim.Agenția relatează că informația crește speranțele că incidentul se va încheia fără victime.

Duminică dimineața, Raisi a inaugurat un baraj împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliiev, pe râul Aras.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol