8 iunie 2022, 13:21

Editiadedimineata.ro, în juriul internațional pentru acordarea premiului CEI-SEEMO de jurnalism de investigație 2020

Site-ul editiadedimineata.ro a fost reprezentat anul acesta în juriul internațional care a acordat premiile CEI-SEEMO pentru Merite Deosebite în Jurnalismul de Investigație, promovate de Inițiativa Central Europeană  (CEI) și Organizația de Media din Sud-Estul Europei (SEEMO).

Premiul. Cine sunt câștigătorii

Cecilia Anesi, din Italia și Natalija Jovanovic, din Serbia, sunt câștigătoarele din acest an ale premiilor la categoria ”Professional Journalist” și, respectiv, ”Young Journalist”.

Esmeralda Keta, din Albania, va primi o mențiune specială în cadrul ceremoniei care va avea loc la 22 octombrie la South East Europe Media Forum (SEEMF).

Anul acesta, SEEMF va avea loc în format hibrid, cu prezență fizică la Belgrad, Fazana, Podgorica, Sarajevo, Sofia, Tirana și Trieste și o conferință online.

Site-ul editiadedimineata.ro a fost reprezentat de Marina Constantinoiu, coordonator al site-ului, membră în board-ul SEEMO și membră a juriului internațional de mai multe ediții.

Sub semnul pandemiei

Cum 2020 a fost și continuă să fie un an cu totul special, sub semnul pandemiei de coronavirus, și premiul CEI-SEEMO a fost marcat de aceasta. Tema centrală a candidaturilor prezentate a fost tocmai viața sub semnul pandemiei.

Cecilia Anesi este reporter de investigații la IrpiMedia, site-ul IRPI (Investigative Reporting Project Italy), jurnalistă cu experiență în relatările despre crima organizată și traficul internațional de droguri, acesta din urmă constituind și subiectul tratat în contextul pandemiei.

Natalija Jovanovic este reporter de investigații la BIRN (Balkan Investigative Reporting Network) Serbia, și, chiar dacă nu veteran al jurnalismului de investigații, cu siguranță o speranță. Pe ea au preocupat-o restricțiile la accesul la informații și libertatea presei în perioada pandemiei.

Esmeralda Keta, din Albania, care obține mențiunea specială, jurnalistă de investigații la programul Top Story de la Top Channel și colaborator al BIRN Albania, a fost preocupată de problemele sistemului sanitar din țara sa în această perioadă.

Mai multe, AICI

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol