CITIRE

Educația, punct de interes pentru 365 personalităț...

Educația, punct de interes pentru 365 personalități din România

Educația tinerilor români devine un punct de interes pentru multe persoane și asociații care vor să vadă o dezvoltare a învățământului. Lipsurile au atras atenția Institutului Cultural Independent, ce a lansat de curând proiectul numit Scrisul face bine.

Proiectul își dorește să promoveze valoarea pe care o au cuvintele, invitând 356 de personalități să scrie despre educație, câte unul în fiecare zi de vineri, timp de un an.

Înainte de toate a fost Cuvântul. Și de la cuvânt vrem să pornim și noi pentru a construi o lume mai bună. Vrem să îi redăm cuvântului scris puterea de a schimba lumi și mentalități, de a uni oamenii și faptele bune. Aşa că vom dezvolta unul dintre cele mai importante proiecte de educație din ultimii ani, pornind de la cuvinte.

Campania națională «Scrisul face bine» provoacă 365 de personalități din lumea literară, artistică, politică sau financiară, profesori, jurnaliști, judecători, profesioniști în domeniile lor, să scrie pentru educație. Gândurile lor puse pe hârtie vor forma prima enciclopedie a valorilor atât de necesară societății românești.„, se arată pe pagina web a proiectului.

Aceste mărturii vor fi incluse într-un manuscris, totul în numele educației.

«Scrisul face bine» va fi prima platformă online dedicată exclusiv educației și culturii, un manual online al valorilor. Și vom demonstra că scrisul nu este un element static, ci că o pagină cu sentimente și gânduri frumoase poate deveni un creator de oportunități. Vom crea dezbateri itinerante în toată țara, în locuri greu accesibile, în școli și biblioteci, în piețe publice. Ne dorim ca personalitățile implicate în proiect, formatori de opinie, să nu rămână doar o semnătură sau o imagine de la televizor. Ne dorim ca valorile noastre, în carne și oase, să ajungă în diferite locuri din țară și să inspire fapte bune.„, se dorește prin acest proiect.

Un alt țel pe care și-l doresc este cel al obținerii unor granturi pentru diferite proiecte din domeniul educației, ce vor fi duse la bun sfârșit fie de profesori, fie de elevi, fie de școli sau de ONG-uri.  Asociația care se ocupă de Scrisul face bine promite și transparență în alegerea proiectelor care vor fi finanțate, procesul de selectare fiind unul public.

Mai multe despre proiect și cine vor fi cei 365 de oameni care își vor scrie mărturiile, găsiți pe site-ul Scrisulfacebine.ro.

[Sursă imagine: booksicals.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.