23 iulie 2024, 23:39

El este jucătorul de la Mondialul din Rusia care merită un Oscar. Vezi despre cine este vorba și cum s-a făcut remarcat

Campionatul Mondial nu impresionează doar prin goluri marcate, ci și prin fazele de fault care par desprinse din piese dramatice de teatru.

Cupa Mondială se aproprie de final, iar cei mai importanți jucători, precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Sergio Ramos au luat avionul spre casă cu coada între picioare, după un cumul de meciuri nu foarte reușite în tricourile echipelor naționale. Pe aceștia i-a urmat și vedeta Braziliei și PSG, Neymar Jr. în urma înfrângerii împotriva Belgiei, suferite în sferturile de finală.

Pasionații de fotbal cunosc simulările pe care Cristiano Ronaldo le face în meciurile în care evoluează pentru a obține diverse situații favorabile spre a primi cartonașe pentru adversari, „penalty” sau o poziție mai bună la o lovitură liberă. Până la eliminarea Potugaliei de la Mondial, Ronaldo nu a utilizat „practicile” pentru care este notoriu, locul unu pentru simulări și exagerări fiind luat de Neymar Jr. care a amplificat aproape orice contact fizic cu adversarii.

Sursa: twitter.com

O statistică conform postului de televiziune elveţian „RTS Sport”,  Neymar Jr. în cele patru meciuri în care a evoluat a stat pe jos simulând 13 minute și 50 de secunde. Specialiștii sportivi spun într-un mod sarcastic că acesta ar merita un Oscar pentru scenele pe care acesta le-a jucat în urma faulturilor pe care le-a suferit, dar și pentru următoarea declarație într-o notă dramatică:  „În privinţa criticilor la adresa mea, cred că nu sunt decât o tentativă în plus de a mă destabiliza decât altceva. Nu-mi pasă de critici, iar de cele din presă nici atât nu mă ocup. Eu nu am vorbit cu presa la ultimele două meciuri, întrucât nu vreau polemici, prea multă lume se inflamează. Nu vreau să mă fac remarcat altfel decât pe teren, pentru că sunt un jucător” conform telekomsport.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol