2 martie 2024, 14:42

„Electricianul”, primul roman grafic NFT scris de cititori

„The Electrician” este o „campanie de artă generativă”, un proiect NFT pe cale să facă titluri în presă. Forma sa finală va fi un roman grafic plasat într-un Los Angeles (LA) distopic nu prea îndepărtat.

Romanul este complet finanțat și generat de oamenii care achiziționează NFT-urile care îl compun. Este primul proiect de acest gen, condus de o echipă care a lucrat la unele dintre cele mai mari franșize de la Hollywood, inclusiv „Avatar”, „Transformers” și „The Mandalorian”. Peste 10.000 de NFT-uri vor alcătui romanul grafic, de la ceea ce poartă personajele, până la deciziile pe care le iau.


Citește și:
Ce sunt NFT-urile. Noua piață de miliarde de dolari de obiecte de artă digitale


Romanul va urma povestea „Electricianului”, în timp ce acesta umblă printr-un LA schimbat de climă și devastat de corupție, devastat de dezvoltatorii imobiliari lacomi și de inegalitatea masivă a veniturilor.

Echipa donează o parte din încasările campaniei către Hollygrove și Uplift Family Services, două organizații caritabile cu acoperire largă în zona metropolitană din LA. Este un element filantropic al proiectului, în concordanță cu proiectele anterioare, inclusiv „Glue Factory Show”, un NFT de mare succes.

„The Electrician” își propune să fie în fruntea următoarei faze a Internetului, în care utilizatorii au control direct asupra direcției și dreptului de proprietate al conținutului pe care îl consumă, un concept denumit Web 3.0.

Ilustrație: Rana Akhavan, Rudie Schaefer, Evan Yarbrough (Highsnobiety)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol