17 septembrie 2021, 0:35

elefantFest începe săptămâna viitoare. Sunt așteptați 1,5 milioane de participanți online

În lipsa evenimentelor cu public, de anvergură, poate pentru a remarca absența prea discretă a Bookfest, săptămâna viitoare se va organiza un tîrg de carte. Online.

Interesantă este dimensiunea fizică a acestui târg. Sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, la eveniment  vor participa peste 100 de autori români și străini și cele mai importante edituri din țară. Marea Britanie este invitat special al acestei ediții.

British Council, partener de onoare

Ediția a treia a elefantFest va avea ca partener de onoare British Council și beneficiază de susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

“Este o mare bucurie ca Marea Britanie să fie invitat special la ediția din acest an a elefantFest. Pentru noi, participarea la acest târg de carte reprezintă posibilitatea de a reitera rolul culturii în dialogul bilateral și în a aprofunda relațiile deja foarte strânse dintre oamenii celor două țări. Căci Culture is GREAT! Sunt convins că prezența britanică la elefantFest va oferi o experiență inedită printr-o paletă largă de autori invitați, precum și prin organizarea unor ateliere de creație, dezbateri, proiecții și evenimente dedicate cărții”, declară Excelența Sa, domnul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew Noble.

Ideea târgului

Ideea elefantFest a apărut în 2020, la debutul pandemiei, când târgurile tradiționale de carte au fost anulate, iar întreaga industrie de carte din România era în impas. elefantFest a reușit să ofere milioanelor de români din toată țara, încă de la prima ediție, ocazia de a participa la experiențe culturale unicat, la care nu puteau avea acces în cadrul unui târg de carte convențional.

“Organizată sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, această nouă ediție elefantFest își propune să readucă lectura în sfera de interes a unui număr cât mai mare de români. Formatul virtual ne permite și de această dată să venim cu propuneri cât mai diverse. Spre exemplu, în ultimele două zile ale târgului vom avea activități dedicate copiilor, sub umbrela elefantFest KIDS“, completează Adrian Dinu, Director Comercial Carte la elefant.ro.

Peste 50 de edituri participante. Catalog impresionant de carte în engleză

La standurile celor peste 50 de edituri, dintre cele mai importante din România, vor putea fi achiziționate peste 30.000 de titluri în limba română, de la best sellere până la cărți de specialitate, volume pentru copii și noi apariții editoriale.

Catalogul de carte în limba engleză va depăși și de această dată 600.000 de titluri.

Peste 100 de evenimente și experiențe literare, de la lansări de carte și prezentări ale unora dintre cele mai recente apariții editoriale, până la interviuri cu autori foarte apreciați, vor avea loc în cele 7 zile ale târgului. Editurile vor pregăti atât discounturi importante la zeci de mii de titluri, cât și cărți cu autograf.

Foto: unsplash.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.