21 mai 2024, 0:38

Elevi constănțeni ai Liceului „Ovidius”, premiați la o competiție NASA

O echipă formată din elevi de clasa a VII-a de la Liceul „Ovidius” din Constanţa obținut Premiul I la secțiunea de competiție juniori organizată de Agenția spațială americană

Juriul NASA-NSS Space Settlement Contest 2024 a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite, relatează Radio România Constanța.

Pionieri în cercetarea și colonizarea spațiului

Coordonați de profesorul de fizică Maga Cristinel, elevii câștigători sunt Ocheșel Cristian, Vasilescu Andrei Luca, Călinescu Vlad Ionuț, Pascale Andrada Constatina, Pauleț Robert Cătălin, Odagiu Alexandra, Pușcașu Eric și Anghel Bianca.

Participanții la competiție au avut ca temă proiectarea unei staţii spaţiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori, care pot convieţui pe această staţie, „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului.

Proiectul câștigător botezat numit „Orion”.

Câştigătorii primesc ca premiu o invitație de a participa la 2024 International Space Development Conference, programată în perioada 23 – 26 mai la Los Angeles, California.

Proiecte din 28 de țări

În cadrul aceleiași competiții, alte două echipe ale Liceului Teoretic Ovidius Constanța au obținut 2 premii speciale.

Echipa „Aster Hodos” coordonată de aceeași echipă de profesori, este formată din elevii: Balcan Anabela, Banaga Alexia-Maria, Dobrescu Iarina-Alessia, Gheorghiu Timeea, Leonte Mara-Ilinca, Mantu Alesia-Gabriela, Mantu Sara-Maria, Savin Sorina-Maria, Sirop Andreea-Ioana și Vasilescu Sara-Elena, care au participat la categoria clasa a X-a, Large Group.

Echipa „Alcyone” este coordonată de prof. de fizică Bahrim Mariana și este formată din elevii Butacu Cristian Andrei, Dogaru Darius Ștefan, Dragomir Andrei Alexandru, Gafencu Maria, Jercea Tudor Ioan, Nicolin Andreea, Pintilie Maria Cezara, Pîrvu Mihai Teodor, Sandu Cătălin Daniel, Șerban Christian, care au participat la categoria clasa a IX-a, Large Group.

La competiţia organizată de National Space Society, „Space Settlement Design Contest” au fost implicați peste 29.000 de elevi şi studenţi sub coordonarea a peste 3.000 de profesori.

La concurs, au fost înscrise peste 5.200 de proiecte, provenind din 28 de țări ale lumii.

Foto: Facebook | Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol