30 mai 2024, 18:13

Elevii care învață la școlile din jurul Munților Făgăraș, au parte de ”Natură la clasă”

Elevii sunt invitați să descopere natura într-un mod inedit, prin intermediul unui proiect al Fundației Conservation Carpathia. Copiii din clasele IV – VII, care învață la școlile din jurul Munților Făgăraș, au parte de ”Natură la clasă”.
Mai exact, la școli din județele Brașov, Sibiu, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea, în cadrul unei caravane complexe, le sunt organizate proiecții de film, quiz-uri, dezbateri despre natură, dar și un concurs care îi poate trimite în tabără, în luna octombrie.

Toate cu scopul de a-i aduce pe copii mai aproape de valorile naturale locale, de a crește gradul de conștientizare asupra schimbărilor climatice și a problemelor de mediu, dar și pentru a susține implicarea lor în acțiuni verzi la nivel local.

„Elevii sunt invitați să descopere natura într-un mod inedit, prin intermediul unui episod din documentarul «România Sălbatică», prin discuții interesante și printr-o provocare pe care o lansăm cu această ocazie: elevii trebuie să formeze echipe și să gândească un proiect care să aducă beneficii comunității lor și naturii din comunitatea în care trăiesc. În fiecare școală se pot forma una sau mai multe echipe, care să propună aceste proiecte. Cele mai bune 35 de proiecte vor fi premiate cu o tabără de weekend la Centru de Activități și Explorare a Naturii Richita”, a spus directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos, la Radio România Brașov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol