2 martie 2024, 11:11

Elevii care țin cont de tendințele modei. Topul celor mai frumoase uniforme școlare din lume

Purtatul uniformelor școlare a fost întotdeauna un subiect dispus dezbaterii. S-au construit în timp două tabere una pro, iar cealaltă contra.

Cei care sprijină această idee găsesc ca principal argument faptul că îi responsabilizează pe cei mici și că elimină orice fel de prejudecată legată de aspectul hainelor, care este în principal cea mai la îndemână metodă prin care sunt făcute diferențierile dintre clasele sociale.

Pe de cealaltă parte, vocile spun că impunerea unor ținute obligatorii elevilor le suprimă acestora simțul estetic și creativitatea.

Cu toate acestea, imaginea de ansamblu a elevilor nu pare a fi una chiar atât de rea. Chiar și școlile au început să țină pasul cu tendințele modei și au realizat uniforme cool, care pot fi purtate cu ușurință atât de cei mici, cât și de cei mari. În continuare redăm câteva dintre cele mai celebre modele de uniforme școlare din lume.

Uniformele școlare japoneze

Uniformele școlare ale elevelor din Japonia sunt renumite în toată lumea. „Seifuku”, așa cum este numită vestimentația elevelor, a devenit celebră în urma desenelor anime și a benzilor desenate manga. Aceasta este alcătuită dintr-o bluză cu o croială marină și o pustă cu pliuri, care din ce în ce mai scurtă, odată cu vârsta fetelor. Pentru a întregi tinuta, fetele folosesc șosete albe până la genunchi și pantofi cu toc mic. Mai mult, o altă curiozitate legate de vestimentația elevelor din Japonia se leagă de faptul că acestea au un lipici special cu care își fixează șosetele pe gambă.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Marea Britanie

Vestimentația elevilor din Marea Brtanie este una aleasă cu stricteție. În clasele primare, copiii poartă albastru, această culoare, deoarece se credea că, în acest mod copii vor învăța să fie mai organizați și calmi. În prezent, fiecare școală are propriile ei uniforme și simboluri, potrivit Incredibilia.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Cuba

Codul vestimentar al elevilor din Cuba nu este unul atât de ofertant. Cămăși albe, pantaloni sau fuste roșii și un element absolut necesar: o cravată asemănătoare cu cele purtate de țările care au făcut parte din fostul bloc comunist, care poate fi roșie sau albastră.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Indonezia

Uniformele școlare din Indonezia sunt cu adevărat unice. Culorile acestora variază, în funție de nivelul educațional al copiilor, dar bluza rămâne întotdeauna de culoare albă.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în China

Elevii din China au mai multe tipuri de uniforme. Unele sunt speciale pentru sărbători, iar altele sunt de purtat în zilele obișnuite de vară sau de iarnă. În plus, uniformele zilnice ale elevilor sunt aproape similare unele cu celelalte, chiar dacă sunt îmbrăcate de fete sau de băieți.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Ghana

Aici toți elevii, indiferent de școală, poartă uniformă. Însă, deoarece majoritatea țărilor africane sunt la limita subzistenței, în 2010 guvernul a realizat o campanie prin care a distribuit în toată țara uniforme gratuite, potrivit Incredibilia.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Bhutan

În Bhutan, elevii poartă drept uniforme costume tradișionale. Hainele fetelor se numesc „kira” și ale băieților se numesc „gho”, potrivit Incredibilia. Mai mult decât atât, se pare că în trecut elevii obișnuiau să își poarte cărțile și manualele suplimentare în haine, păstrând un obicei vechi, prin care se spune că toți unii își folosesc hainele pentru a căra câte ceva. Însă, în prezent aceștia au ajuns acum să poarte ghiozdane și plase.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Coreea de Sud

Elevii sud-coreeni își petrec marea majoritate a timpului la școală, din acest motiv codul lor vestimentar este obligatoriu și este regulat de către școli, ajungând să fie purtate chiar și de vedete.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Uniforme școlare în Coreea de Nord

În școlile din Coreea de Nord, uniformele sunt elemente strict obligatorii. Fetele poartă rochii, cămăși și pantaloni, însă, fără a omite eșarfa roșie obligatorie, asemănătoare cu cele comuniste, care sunt privite ca simbol al sprijiunului oferit partidului nord-coreean.

Sursă Foto: incredibilia.ro

Sursă Cover Foto: incredibilia.ro

Citește articolul integral aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol